După aproape un an, timp în care s-au desfășurat ample lucrări de modernizare, curtea Complexului Clinicilor 3-5, întâmpină pacienții așa cum se cuvine:

cu grădini interioare și spații verzi proaspăt amenajate;

cu spațiu carosabil asfaltat și alei pietonale pavate;

cu bănci, suporți pentru biciclete, stații de încărcare pentru mașini electrice;

cu un sistem nou de iluminat;

cu un sistem automatizat de irigații;

cu 276 locuri de parcare amenajate.

Investiția, în valoare totală de peste 4.500.000 lei, a presupus, într-o primă fază, refacerea rețelei de apă și canalizare și crearea unui sistem pentru amplasarea în subteran a rețelelor de curent electric și curenți slabi. Mai apoi, am trecut la asfaltarea suprafeței carosabile, pavarea suprafeței pietonale, amenajarea spațiilor verzi, trasarea și numerotarea locurilor de parcare.

„Ne dorim, în viitorul apropiat, să redăm clădirilor din Complexul Clinicilor 3-5 frumusețea de odinioară. Următoarele obiective vizează refațadizarea clădirilor, îndepărtarea cablurilor aeriene de pe clădiri, reabilitarea acoperișurilor, implementarea unui sistem de signalistică exterioară și a sistemului modern de control al accesului autovehiculelor în incinta spitalului. În curând, curtea Complexului Neuro-Psihiatrie va intra, la rândul său, într-un proces similar de modernizare și reabilitare. Între timp, vă invităm să ne urmăriți activitatea. Suntem nerăbdători să împărtășim cu voi surprizele pe care vi le pregătim în această toamnă!”, au transmis reprezentanții instituției.

coral