O romanca din diaspora, creatoarea de moda Alexandra Popescu-York, a trait o experienta nedorita in mult-asteptata sa vacanta in tara natala, pe litoralul Marii Negre.

Alexandra si familia ei s-au confruntat cu coditiile de cazare supraevaluate de hotelierii romani si, din nefericire, in urma imbolnavirii copiilor – toxiinfectie alimentara si enterocolita, cu cele din spitale. Poate ca noi suntem obisnuiti cu lucrurile astea, dar e bine sa aflam de la altii ca nu aceasta e normalitatea…

Va prezentam in continuare povestea ei.

„Romania, m-ai dezamagit profund. Pacat!

Am obiceiul sa ma entuziasmez in tot ce fac si ce imi propun sa fac. Am pornit de la motto-ul ‹‹Iubesc Romania!›› si nimic nu ma va convinge contrariul. Asteptam sa vad cu nerabdare litoralul romanesc, Mamaia cea plina de viata si mult laudata. Pe langa faptul ca 6 zile o camera modesta la un hotel de 4 stele cu iz comunist costa 1000 de dolari, marea este contaminata, mancarea la fel, terasele si plajele sunt putin populate si foarte triste. La Fratelli canta Corina Chiriac, iar in rest bate vantul…

Datorita ghinionului meu in viata, copiii s-au imbolnavit subit cu enterocolita si intoxicatie alimentara si am avut deosebita placere sa ajung la Spitalul de Boli Infectioase din Constanta unde am vazut cele mai oribile conditii din viata mea.

Din cauza acestui spital si a majoritatilor spitalelor de stat din Romania, tara asta este in lumea a treia! Nu dati din umeri, romani! Faceti ceva! Vorbiti macar! Romania si romanii se vor face de ras multi ani de acum inainte datorita Spitalelor infecte! Nu exista nici macar alternativa sa mergi la un spital privat in Constanta care sa trateze cazuri de urgenta de enterocolita, toxinfectie alimentara sau ceva similar…

Oricine ai fi, esti obligat sa intri in cel mai mare cosmar al vietii tale… Paturi imputite si ruginite, pereti cu mucegai, asistente si medici care nu folosesc manusi medicinale, aerul conditionat nu functioneaza si tot personalul medical este foarte neintelegator cu situatia pacientului.

Poate unii medici sunt competenti si reusesc sa vindece unii pacienti chiar si in conditiile acestea dar riscul la care ii expun prin conditiile acordate sunt mult mai mari. Majoritatea cadrului medical asteapta spaga, chiar si femeile de servici si portarii. Apoi, daca ai asigurare medicala internationala din America (la care platesti foarte multi bani!) nu ti-o baga in seama pentru ca nu au chef si te pun sa platesti bani gheata.

Soferul de ambulanta mananca mici langa bolnavul de enterocolita la care orice miros ii agraveaza starea…

Am cumparat sapun lichid, hartie igienica, perna, cearsaf, prosop, tot ce este strict necesar unui copilas pentru ca spitalul nu ofera nimic… Birourile contabilei si al managerului de spital erau foarte bine amenajate. Le-am vazut in cele 5 ore cat am asteptat sa mi se semneze niste hartii fara importanta, copilul fiind carat dupa mine si cu branula in manuta. Bine ca s-a vindecat (copilul) dar sechelele emotionale prin care am trecut amandoi sunt grave.

Romania, m-ai dezamagit profund! Pacat! Eu tot nu o sa imi pierd speranta in tine dar trebuie sa trag niste semnale de alarma, poate te trezesti!

In afara unor oameni (romani) minunati care pot sa ii numar pe degete, sunt foarte dezamagita de Romania si de romani. Pacat! Pacat”, a scris Alexandra Popescu-York pe contul sau de Facebook.

coral