Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a vorbit despre problema canalizărilor din Cluj. Acesta susține că aceste canalizări au fost proiectat la clima de acum 20-30 de ani.

„Din nefericire, asistăm în ultimii ani la o schimbare a climei din ce în ce mai abruptă și uitați că ne afectează și pe noi. Dacă până acum vedeam la televizor în țările vestice că se întâmplă inundații și apele ajung la niște cote alarmante, acum se întâmplă și la noi. Canalizarea a fost proiectată la un anumit normativ, la clima de acum 20-30 de ani, ori astăzi, se pare că încet, dar sigur, trecem la o altă zonă de climă subtropicală cu un nivel al precipitațiilor mult mai ridicat decât în alte perioade”, declară Dan Tarcea la o emisiune.

De asemenea, Viceprimarul Clujului susține că a disctat cu cei dei Compania de Apă și se va acționa acolo unde mai există probleme.

„Am avut întâlniri cu Compania de Apă, încă de acum trei ani de zile și am făcut câteva investiții în această direcție. Aș vrea să vă spun că am schimbat canalizarea de pe strada Mihai Eminescu, era o zonă unde ieșea tot timpul apa când erau ploi mai abundente sau dacă vă aduceți aminte, în zona Nodului N, acolo aveam de asemenea probleme în fiecare an la ploi torențiale. Și acolo am reușit să schimbăm canalizarea. De asemenea, în Piața Lucian Blaga a fost făcută o canalizare care se conectează cu un canal colector cu un diametru de doi metri care trece prin zonă. Am identificat anumite zone unde am intervenit, dar mai avem și alte zone de intervenit, cum sunt strada Ceahlău sau strada Frunzișului. Strada Frunzișului funcționează ca și o pâlnie, acolo unde este și podul. Mai trebuie făcute astfel de intervenții punctuale pentru a elimina aceste neajunsuri”, mai punctează Dan Tarcea.

coral