Nu multă lume știe că Dana Budeanu a avut o soacră celebră, cunoscută în special pentru jurnalele prezentate la TVR înainte de 1989. Delia Budeanu, căci despre ea este vorba, este o femeie de o rară frumusețe. Imediat după terminarea facultății s-a angajat la Radio România, iar mai apoi a câștigat un concurs de crainică la televiziunea națională.

Dana Budeanu a devenit o personalitate foarte cunoscută în ultima vreme după ce și-a impus părerile controversate în mediu online. Însă multă nu o știe pe soacra acesteia, Delia Budeanu. Delia este o jurnalistă și o prezentatoare română de televiziune, cunoscută pentru jurnalele realizate la Televiziunea Română înainte de 1989. Este văduva jurnalistului Radu Budeanu, iar în prezent, realizează o emisiune pe postul Antena 2.

Dana Budeanu a avut o soacră celebră

Delia Budeanu s-a născut pe 28 mai 1949, iar copilăria și-a petrecut-o la casa de la țară a tatălui ei. Tatăl, inginer cercetător în pomicultură, a pus bazele Stațiunii de Cercetare Pomicolă Voinești și este creatorul celebrelor soiuri „Frumosul de Voinești”, „Deliciosul de Voinești” și, mai târziu, „Generosul de Voinești”.

Copilăria ei s-a terminat la o vârstă foarte fragedă, undeva la 12 ani, când părinții ei au divorțat, ea urmând-o pe mama ei la Turnu-Severin. Delia Budeanu a vorbit mereu cu blândețe despre mama ei, spunând în nenumărate interviuri că este extrem de cultivată, frumoasă și foarte fină. Nu a vorbit la fel și despre tatăl său, pe care deseori la caracterizat ca fiind dur ca o stâncă, inflexibil, impunându-i mereu să fie prima, să nu greșească, să ia toate premiile la școală.

Generala și-a petrecut-o citind Jules Verne într-un hamac adus de tatăl său din război. Clasele IX-XII le-a studiat la Turnu-Severin, la Liceul Traian. A început apoi Filologia la Universitatea din Timișoara, însă numai pentru două luni, deoarece, după o poveste încâlcită cu o colegă, invidioasă pe vesilia ei constantă și pe vizibila expresie de fericire afișată, a trebuit să se transfere la Cluj. Într-un interviu a vorbit despre acest episod care a marcat-o, precizând că atunci a înțeles pentru prima oară cât de adâncă este vorba lui Noica: „Oamenii te pot ierta pentru orice, nu și pentru faptul de-a fi fericit!”.

Cum a ajuns soacra controversatei Dana Budeanu să facă televiziune

Delia Budeanu a stat doar trei ani la Cluj, apoi s-a transferat la București. Imediat după absolvire s-a angajat la Radio România. Dacă viața nu ar fi dus-o aici, și-ar fi dorit să facă cu totul altceva. S-a gândit la Drept, Filologie sau Matematică, spre care avea aplecare, însă visul său secret a fost să facă operă. Un profesor de canto i-a prevestit un viitor strălucit în muzică, însă tatăl s-a opus. Astfel că, la televiziune a ajuns din întâmplare.

La începutul anului 1970 era așadar la Radio, la Secția Tineret, când un coleg i-a zis că se dă concurs la TVR pentru postul de prezentatoare. Nici nu știa exact unde este televiziunea. A obținut postul concurând cu alte 11 actrițe. În două săptămâni a fost angajată. La 1 iunie 1970 a intrat pentru prima dată pe post. De atunci, preț de 27 de ani, a fost în casele, în inimile, în adulația și-n simpatia românilor.

Cine este fiul Deliei Budeanu

Delia Budeanu are un fiul, Radu Ioan Budeanu, care practică meseria părinților săi, jurnalismul. Acesta a a intrat în presă în 1999. Colaborator la departamentul de Investigații al ziarului Ziua, în 2002 a fost numit redactor-șef și i s-a dat pe mână o revistă care urma să se lanseze, STAR, care după primele câteva luni a devenit liderul pieței de săptămânale. În 2004, Radu Ioan Budeanu și-a fondat propria revistă, Ciao!, care după patru luni a devenit lider de piață. În ianuarie 2006 a preluat cotidianul Averea, care de la 400 de exemplare vândute pe zi l-a dus în opt luni de zile la peste 30.000 de exemplare. Acesta i l-a vândut lui Dinu Patriciu împreună cu titlul Click! în care a fost schimbat ziarul. În aprilie 2007 a lansat Cancan, un tabloid care în mai puțin de un an, adică în februarie 2008, a ajuns la peste 100.000 exemplare pe zi. Radu Ioan Budeanu a fost căsătorit cu Dana Budeanu, împreună având doi copii.

Dana Budeanu a criticat în nenumărate rânduri bărbații care sunt prea atașați de mamele lor. În videoclipurile postate pe canalul său de YouTube, fosta soție a lui Radu Ioan Budeanu a repetat de multe ori fraza „Cu mami în sus și mami în jos… Du-te la mă-ta până mori!”. Cel mai probabil, Dana Budeanu făcea referire la a ei fostă soacră…