Europarlamentarul clujean Daniel Buda felicită decizia Republicii Moldova de a cere aderarea la Uniuea Europeana, în contextul războiului care are loc în Ucraina. În cursul zilie de joi, 3 martie, președintele Maia Sandu, premierul Natalia Gavrilița și președintele Parlamentului, Igor Grosu au semnat cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

"Sincere felicitări doamnei președinte Maia Sandu pentru pasul important făcut în această seară pentru parcursul european al Republicii Moldova, cel de a semna cererea de aderare la Uniunea Europeană!

Este un moment crucial pentru vecinii noștri și mă bucur că după ani de zile în care Republica Moldova a fost prinsă în ghearele rusofile, astăzi, proiectul european este mai aproape ca oricând de această țară și de cetățenii ei care merită un viitor prosper, marcat de libertate și democrație. Am susținut încă de la victoria PAS din 2021, că poporul moldovean a demonstrat că este pregătit pentru acest drum european și mă bucur că nu m-am înșelat! Încă de pe atunci cetățenii moldoveni au îmbrățișat valorile europene și au înțeles că alături de Uniunea Europeană, viitorul lor va fi unul înfloritor!

Voi continua în calitatea mea de europarlamentar să susțin aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și modernizarea acestei țări prin proiectul european! Urmează un drum lung dar noi, românii, vom fi alături de vecinii noștri!", a declarat Daniel Buda.

coral