Matteo Politi, ”medicul cu 8 clase”, va fi aparat de cunoscutul avocat Daniel Ionascu. Acesta s-a declarat impresionant dupa intalnirea pe care a avut-o cu italianul si, ca orice avocat care isi apara clientul, a insistat asupra faptului ca italianul este extrem de afectat emotional de situatia prin care trece.

Fireste, Matteo Politi nu s-a trezit nitam-nisam intr-o asemenea postura – mai ales ca a inselat destui medici de buna credinta si pacienti -, iar el va suporta rigorile legii pentru asta. Insa, avand in vedere relatia avocat-client, ete firesc sa oferim si informatiile pe care a putut sa le divulge avocatul Ionascu, la Antena Stars.

„Sa stiti ca prima vedere dintr-un arest preventiv poate fi una speciala pentru oricine, de ce, pentru ca omul, aflat intr-o asemenea situatie, oricare ar fi el, devine evident, mai sensibil, in mod evident devine mai uman. Insa, in ceea ce il priveste pe domnul Matteo Politi, pot sa va spun ca m-au impresionat doua sau chiar trei lucruri. Intai, cand m-a vazut a inceput sa planga si a inceput sa planga de asemenea cand i-am vorbit despre faptul ca prietena domniei sale se afla undeva in preajma sectiei de politie si ca parintii i-au transmis ca il iubesc. Pe de alta parte, am pus problema actelor pe care el le-a facut in Romania si a spus ca sigur ca daca este nevoie sa mai faca orice pentru a arata ca eu sunt un medic veritabil si ca am aceasta pasiune si ca trebuie sa fac un rezidentiat in Romania. Am sa il fac de acum inainte, iar ceea ce am facut pana acum in mod evident am facut corect, deoarece eu atunci cand am venit sa practic ceea ce am practicat, am intrebat si mi s-a spus ca e bine ceea ce fac”, a spus avocatul Daniel Ionascu.

Daniel Ionascu: ”Si-a dat seama ca are avocatul pe care si-l dorea langa el”

Avocatul Daniel Ioanscu considera ca Matteo Politi a facut o alegere excelenta alegandu-l pe el ca aparator si transmite ca italianul se considera nevinovat, neintelegand ce cauta in arest.

„Din nou va spun, fara a avea pretentia ca eu l-am cunoscut. Va spun ce am vazut la el acum si nici n-as vrea sa nuantez eu, sau sa intepretez, va explic. Primul lucru pe care l-a facut atunci cand si-a dat seama ca are avocatul pe care si-l dorea langa el, a fost sa izbucneasca in lacrimi, de unde sa imi spuna ca el nu intelege din ce cauza este acolo, pentru ca daca cineva i-ar fi spus ca nu se poate face asa ceva, el nu ar fi facut”.

Matteo Politi este prezentat de Daniel Ionascu ca fiind un om bine intentionat si chiar credul.

”El a avut incredere in tot ceeea ce au insemnat oamenii de langa el, actele care i s au pus la dispozitie si de aceea a facut. (…) Pot sa va asigur ca un element, sau 80 la suta din a incheia acest contract de asistenta juridica cu clientul, a fost din cauza acestei domnisoare, care a venit cu atata zel, cu atata determinare, incat orice raspuns al meu, poate nu foarte clar, poate de respingere, a venit cu foarte multe lacrimi spunand ca nu o sa plece pana in clipa in care iau cazul. Mai mult, toate aceste rugaminti au fost numai printre lacrimi. Asadar, cred ca vorbim deespre un om care in mod evident crede si mai mult decat atat, are sentimente pentru ce insemana aceasta situatie de viata si respectiv acest om pe care astazi Romania il blameaza”, a mai spus avocatul Daniel Ionascu.

 

coral