Darius Valcov a demisionat luni din functia de consilier al premierului Viorica Dancila.

Potrivit unor surse guvernamentale, Valcov a demisionat dupa o discutie cu seful Guvernului.

Darius Valcov era consilier al premierului Viorica Dancila si este urmarit penal dupa ce a postat pe o retea de socializare unul dintre protocoalele semnate de SRI cu Parchetul General.

In urma cu o saptamana, presedintele interimar al PSD, Viorica Dancila, a anuntat ca o va elibera din functia de la Guvern pe Anca Alexandrescu, consilier onorific pe probleme de comunicare in cadrul aparatului premierului, adaugand ca nici la partid nu va mai lucra cu aceasta.

Cele 2 tabere care se lupta pentru conducerea PSD. Carmen Dan si Valcov, dati la o parte

Ajutata de Paul Stanescu, Viorica Dancila a inceput sa-i indeparteze pe oamenii impusi de Liviu Dragnea.

Primii care pleaca sunt consilierul economic Darius Valcov, cel care a contestat-o in multe randuri, dar si ministrul Internelor Carmen Dan.

Pe de alta parte, in partid se regrupeaza si tabara fostului presedinte, cei care au ramas pana in ultimele zile alaturi de acesta. Ei s-au coalizat si o sustin pe Olguta Vasilescu pentru a prelua patidul.

De altfel, inainte de a fi incarcerat, Dragnea ar fi trimis SMS-uri mai multor lideri de organizatii, prin care le cerea sa o sustina pe Olguta. In fata camerelor, aceasta sustine ca nu isi doreste niciun post.

coral