În perioada 27-29 august 2019, se desfășoară la Constanța ședința directorilor generali ai aeroporturilor din România. La evenimentul organizat de Asociația Aeroporturilor din România (AAR), participă directorii generali ai aeroporturilor membre AAR, reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, ai Ministerului Fondurilor Europene, ai Autorității Aeronautice Civile Române și Romatsa.

În cadrul ședinței vor fi discutate probleme care țin de siguranță și securitatea aeroportuară și totodată vor fi dezbătute prevederile din noul Cod Aerian. Un alt aspect important care se află pe agenda conferinței este și necesitatea atragerii fondurilor europene pentru dezvoltarea sectorului aeroportuar.

David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România și directorul general al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj a vorbit în cadrul ședinței despre dezvoltarea infrastructurii aeroportuare având în vedere evoluția traficului de pasageri. Estimările arată că, în următorii 15 ani, traficul de pasageri în România se va dubla. În semestrul I 2019, pe cele 17 aeroporturi din țară s-au înregistrat 10.729.755 pasageri, cu 8% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. Totodată, David Ciceo a subliniat și importanța dezvoltării traficului de marfă pe aeroporturile din România, lucru care va contribui semnificativ  la creșterea economică.

Asociația Aeroporturilor din România (AAR) a fost înființată în anul 1999 și reunește în prezent 24 de membri, printre care 17 aeroporturi și firme din domeniul aeroportuar. AAR are o contribuție importantă în dezvoltarea aviației civile din România prin colaborarea permanentă pe care o are cu instituțiile internaționale și naționale din domeniu.

 

coral