Haosul s-a instalat pe aeroporturi. În ultimele zile zeci de curse au fost au avut întârzieri sau au fost anulate.

Intensificarea traficului de pasageri în Europa, lipsa personalului din aeroporturi, din companiile aeriene și de handling au dus la anulări sau întârzieri de curse atât pe aeroporturile din țară, cât și din alte țări. Iar veştile proaste nu se opresc aici.

“Tot anul vor fi întârzieri! Ne așteptăm la o creștere cu 40-50% a prețului biletului de avion”, a declarat David Ciceo, Directorul Aeroportului Internațional Cluj, citat de romaniatv.net.

„Avem o creștere destul de bruscă a traficului în Europa și în lume față de previziunile inițiale. Sunt întârzieri din cauză că atât aeroporturile, cât și companiile aeriene și de handling au disponibilizat foarte mult personal pe fondul reducerii drastice a traficului în timpul pandemiei.

În acest moment nu există suficienți angajați, iar ca urmare există întârzieri, care se transmit. Există întârzieri importante și din cauza traficului aerian. În foarte multe țări există întârzieri din cauza aglomerației și intensității traficului aerian și mai există și întârzierii livrării unor aeronave.

Sunt companii aeriene care nu au aeronave suficiente, s-au bazat pe faptul că vor primi aeronave noi, au vândut bilete și au trebuit să anuleze anumite rute pentru că le-au primit”, a declarat David Ciceo

Iar ce va urma este şi mai grav. Vor mai fi întârzieri şi anulări de curse aerine, dar şi scumpiri ale biletelor de avion.

„Din păcate, tot anul vor fi întârzieri. Dar cea mai gravă situație este în această vară, în lunile iulie, august și septembrie. (…) Ne putem aștepta începând cu anul viitor la o creștere de circa 40-50% a prețului biletului de avion. Va fi treptată această creștere. Începând din toamna asta se va vedea o creștere”, a mai spus David Ciceo.

coral