Orașul Cluj-Napoca, pe lângă celebrul ”Untold”, de anul acesta va găzdui și un turneu WTA de tenis. Organizatorii sunt încrezători în reușita acestuia. În același timp se bazau și pe confirmarea prezenței Simonei Halep la turneu. Calendarul competițional aproape suprapune turneul de la Cluj cu JO de la Tokyo, iar Simona Halep este așteptată cu o decizie.

După Untold, Clujul va avea și un turneu de tenis

Orașul Cluj-Napoca devine un centru cosmpolit, de la o zi la alta. Orașul a devenit cunoscut în toată lumea cu ”Untold”, unul din cele mai importante evenimente de muzică electronică din Europa. Acum, pentru încântarea localnicilor, dar și a turiștilor străini, Cluj -Napoca va avea și un turneu de tenis, inclus în calendarul WTA.

Turneul de tenis WTA va fi organizat în Cluj-Napoca, în perioada 1 – 8 august. Evenimentul va avea loc în aer liber, la Winners Sports Club. Peste 60 de jucători vor participa la turneul WTA 250. Premiile totale puse în joc de organizatori se ridică la 235.000 de dolari.

”Winners Open intră în circuitul WTA! Primul turneu WTA din istoria Cluj-Napoca și singurul din România în acest moment va avea loc între 1 și 8 august 2021, în aer liber, la Winners Sports Club ”, au anunțat organizatorii.

Simona Halep așteptată să participe la Winners Open 2021

Turneul din luna august, la prima sa ediție, va aduce peste 60 de jucători din întreaga lume. Organizatorii au trimis invitația și ocupantei locului trei mondial, Simona Halep. Numai că s-ar putea să nu poată participa la turneu.

Motivele sunt mai multe. Unul ar fi participarea jucătoarei noastre, Simona Halep, la JO de la Tokyo. Evenimentul sportiv va avea loc cu o săptămână înaintea turneului de la Cluj-Napoca. Un al doilea motiv ar fi suprafața de joc, la JO este o suprafață hard, iar la Cluj se va juca pe zgură. Mai este de luat în calcul și diferența de fus orar.

Competiția de la Cluj-Napoca se suprapune și cu un alt turneu, Rogers Cup, care începe exact la o zi după terminarea celui de la Cluj. Simona Halep va fi prezentă la Rogers Cup. Mai mult ca sigur Simona Halep nu va putea onora invitația acestei prime ediții de ”Winners Open WTA 250”, de la Cluj. Poate la anul, dacă nu va mai fi un calendar competițional atât de aglomerat, Simona Halep va putea fi văzută jucând aici.

”Sper să câştig o medalie la Tokyo”

Mai sunt trei luni până la deschiderea JO de la Tokyo, iar Simona Halep este nerăbdătoare să facă un joc bun aici. Deși susținută de fani, au existat voci care au criticat una din declarațiile sportivei legate de statutul de portdrapel de la JO Tokyo 2021. Sportiva declara la un moment dat:

”Sper să primesc steagul şi să deschid Jocurile Olimpice cu steagul în mână. Sper să câştig o medalie. Cred că va fi deosebit, cum a fost şi la Fed Cup când am jucat semifinala. Pentru mine e foarte important şi plăcut să-mi reprezint ţara.

Sper să fiu aptă şi să aduc o medalie olimpică. În general, amândouă sunt pe acelaşi plan, nu vreau să pun niciun obiectiv mai jos, pentru că medalia olimpică e pentru ţara, iar restul sunt individuale. Mă împlineşte că sportiv”, a detaliat aceasta. coral