Persoanele aflate in cautarea unui calculator trebuie sa aiba in vedere potrivirea acestuia cu nevoile proprii, dar si fiabilitatea. Astazi exista mai multe optiuni – de la tablete 2 in 1, pana la calculatoare obisnuite tip desktop, topul fiind urmat bineinteles de laptopuri.

Cei care isi doresc un ecran mare si un calculator complet, 100% portabil si fara investitii mult prea mari, vor opta mai cu seama pentru laptopuri. Exista si versiuni scumpe pentru cei care cocheteaza cu domeniul IT, care vor un laptop durabil pentru birou si munca remote, dar si pentru gammeri.

Alaturi de ecran, exista si alte componente parte a unui laptop care se pot defecta cu usurinta, cum e de altfel si tastatura de laptop. Fiind un element indispensabil pe care-l utilizeaza oricine, ne vom trezi mai devreme sau mai tarziu cu probleme la nivelul acesteia ce ne vor trimite la service onlaptop. OnLaptop este un loc specializat in solutionarea tuturor neplacerilor pe care le intampinam cu device-ul nostru preferat pe durata ciclului sau de viata, iar situatiile la care tastatura prezinta varii neconformitati pot fi rezolvate usor prin intermediul lor.

Cele mai frecvente defectiuni ale tastaturii

Nu mai functioneaza unul sau mai multe butoane

Se intampla adesea ca unul sau mai multe butoane sa nu mai functioneze, fiind nevoit in prima faza ori sa apelezi la tastatura virtuala, ori la o tastatura externa. Totusi, acest lucru poate fi neplacut si consumator de resurse. Iar scurtatura o reprezinta apelarea la specialist pe care il gasesti intr-un service laptop profesionist.

In unele cazuri, aceasta problema se poate rezolva usor curatand tastatura cu o perie fina pentru ca, butoanele se pot bloca de exemplu, atunci cand au diferite impuritati sub acestea. De cele mai multe ori e nevoie ca sa desfaci laptopul mai amanuntit pentru a face o curatenie mai vasta, caz in care nu e recomandat mereu sa pui mana pe surubelnita si sa-ti desfaci laptopul fara niste cunostinte in prealabil. Mai mult, odata ce faci asta, risti sa pierzi garantia daca aceasta e in curs.

Nu mai poti folosi brusc tastatura sau cursorul mouse-ului

Daca limitarea functionarii unor butoane ti se pare frustrant, e si mai stresant atunci cand intreaga tastatura nu mai poate fi controlata si/sau mouse-ul. Sunt situatii in care tastatura si ped-ul mouse-ului functioneaza o perioada de timp, dupa care nu mai e activa, iar ciclul continua. Problema poate fi una dintre cele mentionate anterior, dar si de windows, de partea software sau poate chiar arata o defectiune completa si ireversibila.

Deteriorarea placii de baza

Cand circuitele de baza sunt afectate, tastatura va inceta sa mai functioneze. Iar ca sa pui un astfel de diagnostic ai nevoie obligatoriu de ajutorul unui specialist echipat cu toate cele necesare si in caz de reparatii laptop. Din nefericire, atunci cand laptopul tau se confrunta cu aceasta problema ar trebui sa iei in considerare ca solutia o poate reprezenta inlocuirea placii de baza si/sau a tastaturii.

Probleme la nivelul driverelor

Amplele dezvoltari tehnologice necesita modificari si la nivelul driverelor care, din cand in cand, mai pot preintampina probleme. Te poti duce la sectiunea hardware din laptop unde vei gasi driverele asociate cu tastatura alfanumerica si cu mouse pad-ul. De acolo, le poti dezinstala pe cele existente in calculatorul tau si ulterior sa dai un restart. In cazul in care problema nu se rezolva, mai poti incerca sa mergi pe site-ul producatorului si sa descarci/instalezi noi drivere adecvate modelului de laptop pe care-l detii. Ca sa faci aceste lucruri insa, ai nevoie de cel putin un mouse extern daca cel integrat nu raspunde la comenzi, ba chiar o tastatura de acest fel.

Iar daca nici asa nu reusesti sa dai de cap problemei, inseamna ca driverele ies din discutie.

Incidente vizibile – depuneri de praf, murdarie sau contact cu lichidele

Cele mai nefericite defectiuni ale tastaturii apar ca urmare a utilizarii necorespunzatoare. De exemplu, aici se incadreaza expunerea la praf si lipsa de igienizare periodica a laptopului, pana la varsarea de firmituri, mancare sau lichide. Nu-ti dai seama cat de grav e sa servesti o gustare sau o cana de cafea in vecinatatea laptopului pana cand ti se intampla sa scapi din ele peste el. Este recomandat ca in momentele de relaxare sau cand servesti masa sa-ti iei masuri de precautie si sa apelezi la o pauza pentru a evita astfel de incidente.

Cum afli ce problema are tastatura ta?

Daca nu te regasesti in randurile de mai sus sau problema nu pare a fi una vizibila, ci iti da mai cu seama batai de cap in aflarea si rezolvarea ei, mai bine nu mai pierzi timpul si apelezi la service OnLaptop. Ei au tot ce trebuie ca sa afle in timp util care e defectiunea si cum o pot rezolva. In plus, preturile sunt accesibile, la nevoie beneficiezi si de montaj gratuit odata ce achizitionezi piese de la ei, si multe alte beneficii care-ti vor aduce zambetul pe buze. coral