Bogdan Anicescu, interpretul in limbaj mimico-gestual al conferintelor de la Ministerul de Interne, are 31 de ani si interpret in limbaj mimico-gestual in cadrul Asociatiei Nationale a Surzilor din Romania.

Potrivit MAI, Bogdan este voluntar si nu primeste de la minister nici un ban pentru ceea ce face. Tanarul isi doreste doar ca mesajele trimise de autoritati sa ajunga si la persoane cu dificultati de auz.

Cum a fost intampinat in echipa

In urma cu aproape o luna, Ministerul de Interne transmitea un mesaj prin care explica exact cum a inceput colaborarea cu tanarul voluntar.

„Bogdan are 31 de ani, este absolvent de Psihopedagogie Speciala si este interpret in limbaj mimico-gestual in cadrul Asociatiei Nationale a Surzilor din Romania.

El este cel care ne ajuta de fiecare data cand avem nevoie ca mesajele noastre sa ajunga si la oamenii cu dificultati de auz.

Un om de o modestie remarcabila a venit dupa prima noastra transmisie live si ne-a spus:

– Va multumesc!

– Pentru ce, Bogdan?

– Pentru ca m-ati chemat si ati dat astfel, unei categorii aparte de oameni, sansa de a afla cum trebuie sa se protejeze in aceasta perioada.

– Noi iti multumim pentru ca din timpul tau liber vii sa ne ajuti.

– In zilele acestea nu exista timp liber! Ma bucur ca pot face asta!

– E miezul noptii ai cu ce sa te intorci acasa?

– Nu va faceti probleme, va rog! Ma descurc. Dar am o singura rugaminte, imi puteti da o masca de protectie pentru acasa? Am grija de o pisica pe care trebuie sa o duc zilnic la tratament si as vrea sa ma protejeze cand ies din casa. Contra cost sau o sa cumpar una si v-o aduc data viitoare.” coral