Theodor, iubitul Margheritei, a fost condmanat pentru consumul și deținerea de substanțe stupefiante.in luna noiembrie a lui 2017, în urma unui control de rutină, polițiștii din Urziceni au găsit în mașina în care se afla acesta, alături de alți trei prieteni, un pliculeț ce conținea substanțe interzise – 1, 54 grame  de cannabis. Pe parcursul anchetei, iubitul Margheritei a recunoscut că acele substanțe îi aparțineau și erau destinate exclusiv consumului propriu. Ba mai mult, Theodor le-ar fi mărturisit anchetatorilor că a mai consumat asemenea substanțe și în trecut, în Olanda și Spania. 

În cursul urmăririi penale, materia vegetală ridicată a fost supusă unei constatări tehnico-științifice, în baza Ordonanței procurorului din 05.12.2017, stabilindu-se că în plicul din plastic ridicat se găseau 1,54 grame cannabis.

Prin declarațiile date în cursul urmăririi penale, inculpatul C______ T______ G_____ a declarat că , în cursul lunii octombrie 2017, a participat la o petrecere în Clubul Eden din București, context în care a primit gratuit un plic cu marijuana, păstrând respectiva substanță la domiciliul său din Ploiești până la data de 10.11.2017, când,  împreună cu prieteni ai săi, (martorii din dosar),  au decis să facă o excursie la B____, în scop de a executa graffitti-painting.

Pe moment, inculpatul a decis să ia asupra sa drogul deținut, pentru a-l consuma, iar pe când grupul se deplasa pe raza mun. Urziceni, au fost interceptați de o patrulă de poliție, care a depistat drogul în habitaclul vehiculului, inculpatul recunoscând pe loc că el este proprietarul respectivei substanțe  și  consemnând aceste precizări  inclusiv în cadrul unei declarații olografe administrate la sediul poliției.

Inculpatul a susținut că drogurile deținute erau destinate exclusiv consumului propriu și că a mai consumat asemenea substanțe în trecut, în Olanda și Spania, cunoscând că legea română pedepsește deținerea de droguri pentru consum propriu.

Martorii D______ C_____ și P_____ V_____ S________ au coroborat aspectele declarate de inculpat, atât cu privire la excursia la B____ plănuită, cât și cu privire la descoperirea plicului cu cannabis în habitaclul autovehiculului, de către polițiști, cu ocazia unui control în trafic, de asemenea confirmând că inculpatul a recunoscut de îndată că drogurile îi aparțin. Ambii martori au precizat că inculpatul nu le-a adus la cunoștință deținerea de droguri, și cu atât mai puțin nu le-a oferit droguri spre consum”, se arată în documentele D.A.S.

S-a ales doar cu o amendă penală!

Theodor, iubitul Margheritei, a semnat un acord de recunoaștere și astfel s-a ales doar cu o amendă penală, în cuantum de 900 de lei. În plus, a fost obligat și la plata sumei de 550 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.

coral