Experții de la Institutul Pasteur din Cambodgia au făcut o descoperire uriașă. În urma cercetărilor, aceștia au găsit un nou virus în doi lilieci-potcoavă depozitați într-un congelator și consideră că este una dintre primele „rude” cunoscute ale virusului SARS-CoV-2, notează Mirror.

În acest context, descoperirea ar putea arăta modul în care SARS-CoV-2 a trecut de la lilieci la oameni, fapt care i-ar putea ajuta pe specialiști să descopere originea pandemiei.

„Probabil că SARS-CoV-2 nu a fost un virus nou care a apărut dintr-o dată. Virușii din acest grup existau înainte ca noi să fim conștienți de ei în 2019”, a declarat Tracey Goldstein, director asociat al One Health Institute de la Universitatea din California, care are legături echipa cambodgiană.

Virusuri înrudite cu SARS-CoV-2

Experții au capturat liliecii-potcoavă în Cambodgia în 2010, pentru un proiect de cercetare a virusurilor faunei sălbatice din întreaga lume. Ei au descoperit că secvența de bază a genomului virusului este similară cu cea a SARS-CoV-2. Acest lucru înseamnă că cele două virusuri sunt înrudite, potrivit sursei citate.

coral