Apar noi detalii șocante legate de ancheta de la Argeș, unde un bărbat și-a găsit soţia şi fiica într-o baltă de sânge ucise chiar de fratele, respectiv unchiul lor, iar mai apoi a avut acelaşi şoc când în casa alăturată descoperea alte trei cadavre, la fel de măcelărite. Bărbatul de 53 de ani, care suferă de o boală psihică, ar fi premeditat totul pentru a nu fi internat de familie. 

Criminalul a ţinut chiar un jurnal în care şi-a notat gândurile şocante. Diagnosticat de aproape 20 de ani, bărbatul i-ar fi convins pe medici că este un pacient liniştit. Atenţie, urmează informaţii cu un puternic impact emoţional. 

Și-a ucis toată familia din răzbunare

Individul de 53 de ani ar fi premeditat cele cinci crime. Ar fi aflat că familia vrea să-l interneze, iar vestea i-ar fi întunecat minţile. Înainte să le ia viaţa rudelor, în mod brutal, ar fi ţinut un jurnal minuţios al atrocităţilor pe care urma să le facă, scrie Observator.

„Modul în care a fost detaliat de dumnealui săvârșirea infracţiunii denotă o planificare minuţioasă, cu măsuri de precauţie, în aşa fel încât să nu existe niciun impediment în ducerea la bun sfârşit a intenţiei.”, declară procurorul Laurentiu Palaghia pentru sursa citată.

Bărbatul ar fi urmat un scenariu de groază. Seria nenorocirilor a început cu o noapte înainte de descoperirea şocantă. Primul pe care l-ar fi atacat ar fi fost fratele său. Aşa s-ar fi asigurat că nimeni nu-i va opune rezistenţă. Părinţii au căzut apoi pradă furiei teribile. Iar dimineaţa următoare, şi-a urmărit cumnatul să plece de acasă şi s-ar fi dus în casa surorii. Le-a lovit fără milă pe femeie şi pe nepoata de doar cinci ani. Rănile victimelor i-au lăsat fără cuvinte inclusiv pe medici. 

„Ceea ce am văzut în această după-amiază, nu am văzut de zeci de ani de când sunt medic legist. Este ceva inimaginabil. Este şocant că în zilele noastre o persoană în stare de libertate, cu o tulburare psihică, a putut să facă aceste gesturi. Eu cred că toţi cinci au fost surprinşi.”, explică Dan Manu, medic-şef Serviciu Medicină legală Argeş. În faţa anchetatorilor, individul ar fi povestit extrem de lucid, cu lux de amănunte, tot firul scenelor sângeroase care s-au petrecut în aceste două case.

Criminalul, diagnosticat încă din 2004 cu schizofrenie paranoidă

Bărbatul fusese diagnosticat încă din 2004 cu schizofrenie paranoidă. Certificatul de handicap era permanent, iar de atunci n-ar mai fi fost nevoie să treacă prin nicio comisie medicală. Medicul curant n-a bănuit nicio clipă cât de subţire este linia pe care pacientul său avea să o depăşească. Anchetatorii bănuiesc că individul nu şi-ar mai fi luat în ultima vreme pastilele. Întreaga comunitate din Bascov este înmărmurită. Presupusul criminal a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să ajungă în faţa unei comisii pentru o expertiză psihiatrică. Medicii trebuie să stabilească dacă avea discernământ în momentul masacrului.

coral