Crimele din Caracal au revoltat intreaga opinie publica, iar televiziunile s-au intrecut in a prezenta cat mai multe informatii senzationale referitoare la Gheorghe Dinca si la adolescentele pe care acesta a recunoscut ca le-a ucis.

Totusi, in goana dupa rating, posturile au transmis si imagini care i-au determinat pe unii dintre telespectatori sa trimita reclamatii la Consiliul National al Audiovizualului. Iata cateva dintre nemultumirile celor care au decis sa se adreseze CNA dupa ce au vizionat imagini la Pro TV, Antena 1 si alte posturi.

– Difuzarea momentelor extrem de dureroase cu reactiile pe care le-au avut familiile fetelor din Caracal la aflarea vestii ca Dinca si-a recunoscut crimele.

 – Prezentarea imaginilor cu ramasitele umane gasite in curtea suspectului.

 – Zvonul lansat/preluat de unele televiziuni, potrivit caruia cazul respectiv are legatura cu o retea de prostitutie creata pentru militarii americani de la Deveselu.

 – Mediatizarea excesiva, pe aproape toate canalele de televiziune a evenimentelor petrecute la Caracal;

  – Se tin cursuri de criminalistica cu detalii care chiar afecteaza emotional orice persoana normala la cap si face apel la oprirea difuzarii informatiilor detaliate si repetate despre acest subiect, informeaza paginademedia.ro.

coral