Rupere de nori în mai multe localități din Cluj. ANM a emis un COD ROȘU pentru zece comune din zona Dej a județului și a fost transmis un mesaj de avertizare RO-ALERT.

O ploaie torențială a lovit întreaga zonă și mai multe gospodării au fost inundate. Tot în județul Cluj, în zona Călățele Beliș, viitura a rupt un drumul național DN1 -R .

Apele au rupt jumătate din şosea. Din cauza ploilor abundente au fost afectate malurile râului, au fost smulşi copaci.

O avertizare COD ROȘU de fenomene meteorologice periculoase a fost transmisă pentru intervalul orar 21:45 – 23:30 pentru localitățile: Dej, Vad, Bobalna, Panticeu, Cornești, Așchileu, Dăbâca, Recea-Cristur, Aluniș, Jichișul de Jos din județul Cluj.

În zona avertizată, în ultimele 3 ore, s-au acumulat cantități de apă de 60-80 l/mp. DSU-IGSU

Viitura a făcut ravagii în mai multe gospodării. În localitatea Nicula au intervienit localnicii. În Calna, comuna Văd intervine SVSU Vad.

În localitatea Sacalaia din comuna Fizeșu Gherlii a intervine SVSU cu o motopompa pentru evacuarea apei dintr-un saivan de animale. Nivelul apei este de aprox 30 cm. În saivan sunt aprox 2000 miei.

În Șoncutu Mic sunt inundate 6 gospodarii  iar pompierii se asteaptă retragerea apei pentru a putea interveni.

In  localitățile Vad si Bogata momentan apele sunt mari si nu se poate interveni.

Drumul comunal 177 dintre Vad si Bogata este blocat în mai multe puncte cu aluviuni. 4. În celelalte localități viitura a trecut iar apele au început să se retragă.

ISU Cluj a trimis în sprijinul Detasamentului de Pompieri Dej un camion si doua motopompe. A fost mobilizat inclusiv personalul din tura de la permanentă.

În comuna Poieni s-a luat măsura inchiderii barierei de la calea ferata pentru a limita accesul auto pe drumul DN1 E60 spre Valea Drăganului, DJ 764B, din cauza stării de impracticabilitate a podului peste râul Crisul Repede. Autoritățile au anunțat că bariera va fi inchisa până miercuri dimineața la ora 7, dar în funcție de evoluția evenimentelor se va reconsidera aceasta măsură. coral