În plin război, când ucrainenii joacă ultima carte, Diana Șoșoacă vine cu acuzații grave la adresa poporului de lângă graniță. Senatoarea independentă e de părere că ucrainienii ”s-au atacat singuri”.

„Unii spun că ucrainenii și-au bombardat propria țară pentru a da vina pe ruși. Uite, am pe cineva aici, ce ziceți?”, a spus Diana Șoșoacă.

În timpul unui live pe rețelele de socializare, senatoarea independentă a întrebat un român care se afla pe stradă dacă e de acord cu afirmația că ucrainenii s-ar fi atacat singuri și și-ar fi bombardat propria țară, doar pentru a da vina pe ruși. Diana Șoșoacă ar fi pus întrebarea din cauza curiozității unui urmăritor de pe rețelele de socializare.

„Nu știu, așa am auzit și eu, dar nu vă pot spune, pentru că nu știu”, a răspuns un bărbat.

Întrebat ce părere are despre faptul că ucrainenii s-ar fi atacat singuri, bărbatul a spus că ar mai fi auzit acest lucru, dar nu este sigur. Mai mult decât atât, bărbatul a preferat să fie rezervat și să nu mărturisească nimic dacă nu știe cu certitudine.

Citește și: Vladimir Putin a ordonat Ministerului Apărării să pună arsenalul nuclear în alertă ridicată după „anunțurile agresive ale țărilor NATO”. Care este planul președintelui rus, după pierderile suferite în cele patru zile de război
A cincea zi de război a început cu noi bombardamente în Kiev și Harkov, însă capitala și orașul strategic al Ucrainei rezistă sub asediul rusesc. Președintele Volodimir Zelenski a anunțat că următoarele zile sunt cruciale pentru ucraineni. De altfel, Belarus a votat pentru abandonarea statutului de ţară non-nucleară și poate obține arme nucleare pentru prima dată de când şi-a câştigat independenţa în 1990, arată >romaniatv.ro

Astăzi, delegațiile din Ucraina și Rusia se vor întâlni la granița dintre Ucraina și Belarus, fără condiții prealabile, potrivit Ministerului de Interne de la Kiev. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat într-o scurtă declarație televizată că nu se așteaptă la mare lucru de la întâlnire.

coral