David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, a luat parte, în calitate de speaker, la 2020 Summer Aviation Forum.

Întâlnirea a fost marcată de prezența unor lideri mondiali din domeniul aviației civile, precum Salvatore Sciacchitano, președintele International Civil Aviation Organization (ICAO), Eamonn Brennan, directorul Eurocontrol sau Luis Felipe de Oliveira, directorul general Airoport Concil International.

Directorul Aeroportului Cluj susține că situația aviației civile este încă una extrem de dificilă, întrucât numărul de mișcări a scăzut la jumătate, existând în continuare mari incertitudini în ceea ce privește măsurile de prevenire a răspândirii infectării cu coronavirus luate de fiecare țară.

Discuțiile din cadrul forumului s-au centrat pe relansarea sectorului aviatic, în primul rând prin ajutor din partea statelor, dar și prin digitalizare, eficientizare și păstrarea măsurilor de prevenire a infectării cu COVID-19.

Altă strategie pentru relansare este eficientizarea acestui transport. Se pare că se va merge foarte mult spre digitalizare. De asemenea este important să continue strategia privind reducerea emisiilor de carbon în aviație și să promovăm în continuare măsurile de sănătate, astfel încât lumea să aibă încredere în transportul aerian”, a adăugat David Ciceo.

coral