Dr. Lawrence Banks, directorul general al Centrului Internaţional de Inginerie Genetică şi Biotehnologii, care funcţionează sub egida  Naţiunilor Unite UNIDO (United Nations Industrial Development Organization), se va afla la Cluj-Napoca, între 20-22 octombrie 2019. 

În 21 octombrie, între orele 10.00 – 11.00, la Centrul de Cercetare pentru Biodiversitate din campusul USAMV Cluj-Napoca, Dr. Banks va susține Conferința “ICGEB: Opportunities for International Scientific Collaboration and Cooperation”, la care vor asista cadre didactice, cercetători și doctoranzi, pentru a afla despre oportunitățile de a obține burse și stagii/proiecte de cercetare în colaborare cu ICGEB.

Conferința va fi moderată de Prof. em. Dr. Carmen Socaciu, care este membru al Comitetului Științific al ICGEB. 

Centrul Internaţional de Inginerie Genetică şi Biotehnologii este o organizaţie interguvernamentală, co-finanţată şi prin aportul unui număr de 82 de state, între care şi Romania. Pe lângă laboratoarele din sediul principal (Trieste-Italia), acest centru are filiale importante în Africa de Sud (Cape Town) şi India (New Delhi). 

Peste 600 de cercetători în 48 de grupuri de cercetare sunt implicaţi în aceste laboratoare în domenii ştiinţifice de vârf, de la Genetica Moleculară la Neurobiologie, Virologie tumorală, Imunologie cardiologie şi hematologie moleculară, Bacteriologie şi Biotehnologii (detalii pe site-ul https://www.icgeb.org/).

coral