Mircea Macovei a demisionat din functia de director medical de la Spitalul Judetean Suceava, in conditiile in care reintoarcerea sa in functie era controversata, iar posibilitatea ca el sa ocupe in continuare postul era putin probabila, date fiind reactiile premierului Ludovic Orban si ministrului Sanatatii.

Nelu Tataru a declarat joi seara, la Arad, ca Mircea Macovei nu poate reveni in functia de director medical pe care a ocupat-o.

"La Suceava nu va fi preluat managementul din nou. Avem management militar. S-a reintors din concediu directorul medical, dar avand in vedere ca este in continuare o ancheta in desfasurare, chiar daca este in rem, stim exact ce s-a intamplat cu acele testari, cand au fost amanati mii de oameni pentru testare. O sa am o discutie si cu domnul presedinte al Consiliului Judetean.

Nu poate acest domn sa revina, noi am suspendat contractul managerului atunci si am schimbat echipa manageriala cu alta echipa. Chiar daca s-a intors, nu poate fi acceptata calitatea lui de director medical, se poate intoarce ca profesionist, ca medic in acest spital, dar nu ca director medical", a declarat Nelu Tataru.

Si premierul Ludovic Orban a declarat, joi, la inceputul sedintei de guvern, ca nu este de acord cu revenirea in functia de director medical al Spitalului Judetean Suceava a doctorului Mircea Macovei.

"Nu pot sa accept sa revina in pozitia de director medical la Suceava doctorul Macovei. Aveti in baza decretului privind instituirea starii de urgenta aveti competenta de a lua decizii in privinta managementului oricarui spital. Ca atare, o spun limpede: nu se poate intoarce domnul Macovei in pozitia respectiva", a sustinut Orban.

Alaturi de Macovei a demisionat si Doina Chirap, director de ingrijiri al unitatii medicale.

Directorul medical al Spitalului de Urgenta "Sfantul Ioan cel Nou" Suceava, Mircea Macovei, urma sa revina la serviciu joi, dupa ce s-a vindecat de COVID-19.

Managerul interimar al spitalului, col. dr. Daniel Derioiu, a declarat ca doctorului Macovei i se termina joi concediul medical, "are teste negative si este apt de munca".

Directorul medical Mircea Macovei a fost acuzat ca a chemat la spital toti angajatii, pentru o sedinta, indiferent daca erau suspecti sau confirmati cu coronavirus. coral