Primăria Cluj-Napoca a anunțat că vor dispărea stâlpișorii care delimitează benzile dedicate transportului în comun în oraș. 

"Am stabilit că la iarnă nu mai avem stâlpișori la benzile dedicate pentru mijloacele de transport în comun și în acestă toamnă vor marca cu vopsea specială aceste linii, tocmai pentru a se putea face curățenie în timpul iernii, pentru că nu se poate face curățenie când ai acești stâlpișori.

Va fi linie îngroșoată, marcată cu culoare separate, inclusiv intrările, după modele europene. Am văzut aceste lucruri și în alte capitale europene. Colegii mei au identificat o soluție, avem variantele de lucruri. Oamenii s-au obișnuit cu aceste benzi, vor fi amplasate și semnalizări suplimentare în consonlă care să arate că este vorba despre bandă dedicată.

De asemenea, pe banda respectivă sau pe aslfat va fi scris BUS și semnele de autobuz și biciclelte, pentru că acești stâlpișori, mai ales în timpul iernii, adună foarte multă mizerie și face dificilă curățarea. Și acum împiedică să fie spălată strada așa cum trebuie", a declarat edilul Clujului, la ZIUA LIVE

coral