Andreea Rabciuc, de 27 de ani, campioană la tir, este căutată deja de 80 de zile în Italia, unde a dispărut inexplicabil după ce s-a certat cu iubitul ei. Luni, anchetatorii au cercetat pentru a treia oară casa în care a fost văzută ultima dată și împrejurimile acesteia.

Andreea a dispărut în dimineața de 12 martie din Jesi, Ancona, după ce s-a certat cu iubitul ei, la finalul unei petreceri la care participaseră și câțiva prieteni. Petrecerea a fost organizată într-o cabană dintr-o zonă rurală. Iubitul ei, Simone Gresti, este singura persoană de pe lista de suspecți a poliției, fiind cercetat pentru răpire, potrivit Corriere della Sera. 

În fața anchetatorilor, Gresti a recunoscut că s-a certat cu Andreea, iar aceasta ar fi plecat la ora 7 dimineața să se plimbe. Susține, însă, că nu are nicio legătură cu dispariția ei și că nu e prima dată când Andreea a plecat fără să spună nimănui nimic. Însă anchetatorii au fost alarmați încă de la data dispariției de un mesaj pe care Andreea i l-a trimis tatălui ei, care locuiește în Spania, în noaptea dispariției, la ora 4:20, tânăra i-a spus: „Am avut probleme”. El a văzut mesajul dimineață, când s-a trezit, și când fiica lui era deja dispărută.

Între timp anchetatorii au adunat și alte probe în acest caz intens mediatizat de presa din Italia, motiv pentru care au făcut pentru a treia oară verificări în casa în care a avut loc petrecerea, casă pusă sub sechestru imediat după dispariție. 

Verificările au fost făcute în prezența avocatului lui Gresti, singurul suspect în acest caz. 

coral