Veste tristă pentru fanii Universității Cluj. Fostul mare jucător al clubului, Remus Câmpeanu, a încetat din viață sâmbătă, 3 aprilie, la vârsta de 82 de ani.

Câmpeanu a murit la o săptămână după ce s-a stins soția sa.

„Numele lui Remus Câmpeanu este sinonim cu ceea ce înseamnă FC Universitatea Cluj, cu spiritul și cu principiile acestui club. Și-a dedicat întreaga carieră de jucător lui ”U” între 1960 și 1974, fiind component al echipei ce „a pus șapca pe Cupă” în 1965.

După ce a agățat ghetele în cui, a fost președinte al clubului până în 1989 și a rămas alături de echipă până în ultima clipă.Astăzi, după o viață alături de echipa „studenților”,

Remus Câmpeanu s-a înălțat la ceruri. Îi mulțumim pentru tot ce a făcut pentru ”U”, pentru o viață în alb și negru.Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, au anunțat oficialii clubului.

Remus Câmpeanu a fost autorul golului care a adus singurul trofeu din istoria Universității Cluj. Pe 11 iulie 1965, după victoria cu 2-1 în fața lui Dinamo Pitești pe vechiul „Republicii” din București, era purtat pe brațe după o finală de poveste a Cupei României., arată sportulclujean.ro

„Eu am crescut în Cluj, născut aici, iar fotbalul mi-a intrat în sânge. Dar sportul face și victime, nu toți pot fi superjucători sau antrenori. Eu am încercat să muncesc, ca să fiu bine, eu și familia, nu miliardar, ci bine, om de omenie. Eu am fost și copil de mingi, ca mulți alții, am trăit pentru U de mic. Și apoi, n-am căzut în tentația banului sau a plăcerilor efemere. Eu am mers pe drumul meu” – Remus Câmpeanu.

coral