Este doliu in familia de la “Romanii au talent”. Emma Neagu, gimnasta de 15 ani care a impresionat juratii si milioane de oameni in sezonul #9suprem, a murit. Va reamintim ca adolescenta a oferit pe scena show-ului de la Pro TV o  lectie de viata emotionanta si sfasietoare in acelasi timp, ea fiind nevoita sa lupte cu o boala cumplita.

Emma Neagu, gimnasta care a impresionat-o pe Nadia Comaneci, a fost rapusa de cancer

Emma Neagu, una dintre cele mai inzestrate concurente care au urcat pe scena emisiunii “Romanii au talent”, a incetat din viata in urma cu cinci zile, insa abia astazi vestea trista a ajuns in Romania. Adolescenta locuia in Toronto, Canada impreuna cu familia sa, iar in 2017, a fost diagnosticata cu cancer osos, iar medicii au fost nevoiti sa ii amputeze piciorul drept. Ea a impresionat-o pe fosta gimnasta Nadia Comaneci cu talentul, ambitia si puterea pe care o avea.

“Emma nu si-a dorit sa fie amintit drept fata bolnava de cancer si a urat expresia «a pierdut batalia». Isi dorea, in schimb, sa fie pomenita drept fata care putea sa mearga in maini si sa faca miscari complicate in ciuda cancerului. Desi avea o varsta frageda, Emma a fost suficient de inteleapta incat sa stie ca o victorie tine doar de viziunea proprie si de ceea ce lasi pe aceasta lume, nu de final”, se arata intr-un text privind detalii legate de inmormantare, relateza adevarul.ro. Pe Facebook a fost lansata o campanie de strangere de fonduri pentru ajutorarea parintilor adolescentei.

Emma Neagu, probleme medicale la un consult facut in urma cu 5 luni

Dupa ce si-a incheiat numarul, Florin Calinescu a intrebat-o pe concurenta de la “Romanii au talent” daca s-a vindecat complet, iar ea a evitat raspunsul spunand ca se simte foarte bine si ca face tot ce ii place, insa analizele nu arata intocmai acest lucru. Intrebata de Pavel Bartos, cum sta, de fapt, situatia, mama adolescentei a spus: “In decembrie, pe 20 decembrie, a mai iesit ceva la radiografie. Ea a mai avut doua operatii la plamani”.

Mama Emmei Neagu a marturisit in cadrul unui interviu oferit la Pro TV ca, desi doctorii i-au spus ca ii pot salva piciorul, ea a ales sa-l amputeze ca sa poata dansa in continuare.  “Am plans impreuna de nenumarate ori. Cand i-au spus ca ii pot salva piciorul, ea a ales sa-l amputeze, pentru ca i-au spus ca daca isi va salva piciorul va fi doar pentru partea estetica, va avea un metal in picior si va termina cu gimnastica si cu dansul, dar daca isi va amputa piciorul, cu multa munca si determinare, va putea sa faca ce facea si inainte. Am avut multe divergente. «Tu ai innebunit? Sa-i lasi sa-ti taie piciorul cand poate fi salvat?»”, a povestit mama Emmei Neagu in editia din 8 februarie 2019 a emisiunii “Romanii au talent”.

coral