Magistratii de la Curtea de Apel Craiova au decis astazi ca dosarul Sorinei sa fie mutat la Tribunalul Olt. Astfel, magistratii din Olt vor decide daca fetita poate pleca in SUA, tara familiei sale adoptive.

Solicitarea de stramutare a dosarului a fost facuta de parintii adoptivi ai micutei, iar cererea a fost admisa.

„S-a admis cererea de stramutare a cauzei privind emiterea ordonantei presdintiale. Dosarul va fi stramutat la Tribunalul Olt. Totodata, s+a decis si refacerea tuturor actelor indeplinite de instanta inainte de stramutare”, a precizat purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Craiova, Ionel Grigorie, citat de Gazeta de Sud.

Emiterea unei ordonante presedintiale pentru interdictia de a parasi tara, in cazul Sorinei, a fost solicitata de procurorul general Bogdan Licu.

Solicitarea procurorului general a fost inregistrata initial de Tribunalul Mehedinti. Aceasta instanta si-a declinat competenta catre Judecatoria Baia de Arama, instanta care a dat ca termen data de 3 iulie.

Ulterior, familia adoptiva din SUA (Sacarin) a solicitat stramutarea cauzei. Ei au cerut ca dosarul sa se judece la o instanta care se afla la o distanta mai mare de Craiova si Baia de Arama.

Ei au sustinut ca vor sa evite sa fie linsati, cererea fiind depusa la Curtea de Apel Craiova, unde a si fost acceptata. Astfel, cauza urmeaza sa fie judecata miercurii la Slatina, la Tribunalul Olt.

Intre timp, angajata de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) care s-a ocupat de acest caz de aoptie a ajuns la Sectia Speciala, pentru a fi audiata, potrivit Antena 3.

Intrebata de jurnalisti de ce a intocmit rapoartele pentru ca Sorina sa mearga la familia Sacarin, desi fetita a refuzat, aceasta nu a oferit niciun raspuns.

Sorina, fetita de 8 ani din Baia de Arama, a fost ridicata cu mascatii din casa asistentilor maternali, in dimineata zilei de vineri, 21 ianuarie. coral