Veşti bune la început de 2019. Două parcuri din Cluj-Napoca, unul central şi unul de cartier, urmează să fie reabilitate şi modernizate. Primăria a lansat licitaţii în valoare de 90.000 de lei. 

Este vorba despre Parcul "Ştefan cel Mare", situat în spatele clădirii Teatrului Naţional din Cluj-Napoca şi de Parcul Farmec, din cartierul Mărăşti.

Cei trei proiectanţi interesaţi să facă proiectele de modernizare pentru Parcul "Ștefan cel Mare" şi Parcul Farmec sunt: 

Hentza Business SRL (Ilfov) – firmă care realizează studii de fezabilitate pentru amenajarea unui parc din Sibiu şi pentru o pistă de bicilete futuristă în Braşov. 

Asocierea SC Conpact Arhitect SRL- SC Păuniţa Boancă Arhitectura Peisajului SRL. Prima firmă este deţinută de profesorul Liviu Pop de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, iar Păuniţa Boancă, abolventă a Universităţoo de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, a câştigat un contract cu Primăria Bistriţa-Năsăud pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru amenajarea unui parc de agrement în zona Wonderland. 

Asocierea SC Eco Garden Construct SRL – SC K&K Studio de Proiectare SRL. În timp ce prima firmă a pus gazonul Cluj Arena şi a toaletat Parcul Central, cea de-a doua este legată de numele arhitectului Szabolcs Guttmann şi a elaborat proiecte tehnice pentru refazaţidarea Muzeului de Artă, a castelului Banffy din Răscruci şi a întocmit studiul de fezabilitate pentru parkingul de pe Primăverii 8. 

Amintim că, în 2018, o echipă de tinere arhitecte cu inițiativă a lucrat cu vecinii din zona Scorţarilor – Parcul Farmec (cartierul Mărăşti din Cluj-Napoca) într-un proces de consultare care a imaginat moduri în care spațiul dintre blocuri ar putea fi mai bine folosit împreună. Primul experiment de reorganizare de cartiere s-a concretizat într-un picnic intitulat sugestiv “Verde pe Canalul Morii”. 

Sursa: ziuadecj.realitatea.net

coral