Un copil de un an, din Nistoreşti, a decedat, luni seara, după ce s-ar fi strangulat cu cablul de încărcare al unul telefon mobil, potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea.

„Este vorba de un copil de un an, adus de părinţi la medicul de familie din localitate şi împreună s-au deplasat către staţia de ambulanţă de la Năruja. Copilul, aflat în stop cardiac respirator, a fost preluat pe traseu de o ambulanţă cu asistent medical, care a început manevrele de resuscitare. Între timp, la faţa locului a sosit şi un echipaj de ambulanţă cu medic.

Manevrele de resuscitare au fost continuate timp de o oră şi 30 de minute, dar, din păcate, fără răspuns”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al SAJ Vrancea, Gabriela Moroş. Potrivit sursei citate, copilul prezintă o traumă la nivelul gâtului şi o echimoză frontală, iar din ceea ce au afirmat părinţii, ar fi vorba de o strangulare accidentală cu un cablu de încărcare al telefonului mobil. Solicitarea la 112 a fost făcută de către mamă.

Cazul este cercetat acum şi de poliţie, care a întocmi dosar penal de ucidere din culpă, urmând să fie stabilită cauza decesului după efectuarea necropsiei. „În această seară, la ora 18,25, prin apel SNUAU 112, un echipaj SAJ Vrancea a sesizat faptul că au preluat din localitatea Nistoreşti un copil în vârstă de aproximativ un an, care fusese găsit în stare de inconştienţă de către o rudă. Din nefericire, la scurt timp a fost constatat decesul acestuia”, au precizat reprezentanţii Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea.

 

 

coral