Sofia Vicoveanca a facut dezvaluiri socante despre viata ei. Indragita cantareata de muzica populara a trecut prin perioade extrem de grele.

Toata lumea o stie pe Sofia Vicoveanca, dar putini stiu drama din spatele succesului ei, potrivit cancan.ro.

Artista a vut parte de o copilarie incercata de greutati. Sofia Vicoveanca, doamna cantecului popular, s-a nascut in Toporauti, o localitate aflata langa Cernauti, pe data de 23 septembrie 1941.

A fost unul din cei patru copii ai familiei de negustori Gheorghe si Veronica Fusa, iar copilaria ei a fost marcata de suferinte si de lipsa indelungata a tatalui care a fost inchis in lagar. A fost nevoita sa renunte la muzica pentru ca nu avea bani, a ramas vaduva si nu a vrut sa se recasatoreasca insa… in ciuda greutatilor si obstacolelor, Sofia Vicoveanca a fost mereu pozitiva.

„Am fost vanduta, parintii mei au mai avut 2 baieti care au murit. O femeie a sfatuit-o pe mama sa ma vanda. Primeam pachete…conserve, biscuiti, nu stiam daca tatal mai traieste. Imi dadea mama pe zi un cubulet de ciocolata. Il luam si fugeam si ma ascundeam, stateam ore in sir cu limba pe acea bucatica de ciocolata”, spunea Sofia Vicoveanca, in urma cu ceva timp.

coral