O femeie de 29 de ani şi-a abuzat fiul luni întregi. L-a luat de la bunicii din România şi l-a dus în Italia unde, alături de concubinul său, a început să-l "înveţe cum trebuie să facă sex". Atunci când copilul refuza să participe la scenele erotice era maltratat. O vecină a sesizat că în casa românilor se întâmplă lucruri anormale şi a anunţat imediat carabinierii.

Clipele de coşmar pentru băieţelul de 6 ani au început în 2016 când mama a hotărât să-l ia pe copil de la bunicii care-l crescuseră până atunci. Părinţii femeii au crezut că nepotul lor va fi mult mai fericit alături de mamă şi că în Italia traiul său va fi mult mai bun. 

Nimeni nu bănuia ce avea să se îtâmple. Românca trăia în oraşul Terni din Italia cu un bărbat în vârstă de 34 de ani. Practica prostituţia. În casa femeii aveau loc tot felul de orgii, iar din momentul în care copilul a fost dus în Italia a fost şi el obligat să participe la scenele erotice. 

Băieţelul era ţinut în casă dezbrăcat, iar dacă plângea sau cerea să meargă pe afară să se joace era bătut şi batjocorit. Totul a ieşit la iveală după ce o vecină le-a spus carabinierilor că bănuieşte că în casa celor doi români  un copil este maltratat. "Am urmărit să văd ce se întâmplă. Copilul a stat o oră în pielea goală, închis în balcon", a spus femeia autorităţilor italiene. 

În urma sesizării primite, Poliţia de Stat din Terni a declanşat operaţiunea „Angelo” prin care săptămâni întregi a fost monitorizat comportamentul celor doi adulţi faţă de copilul de 6 ani.  Conform Rotalianul, revista românilor din Italia, ancheta a scos la iveală lucruri greu de imaginat. Băieţelului de 6 ani era obligat să stea în pielea goală, i se aruncau resturi de mâncare pe jos ca unui câine în timp ce mama şi concubinul  întreţineau raporturi sexuale  în faţa lui, fără nicio reţinere sau îl obligau să privească astfel de raporturi dintre mama şi clienţi printr-o gaură de zid.  

"Concluzia finală a investigatorilor a fost că cei doi încercau să-l pregătească pe copil pentru prostituţie infantilă şi alte activităţi de acest gen, motiv pentru care în luna noiembrie 2016 au fost puşi sub arest. Minorul a fost transferat apoi într-o structură protejată din Umbria şi a stat acolo până în luna martie a anului 2017 când un judecător a decis să-l încredinţeze din nou bunicilor săi din România care l-au crescut pe băiat până să plece în Italia şi care nu erau la curent cu intenţiile fiicei lor… Copilul, care acum are 10 ani, şi-a revenit, ne-au transmis rudele sale, dar a fost nevoie de asistenţa unui psiholog pentru o perioadă îndelungată. 

Acum e bine însă, învaţă foarte bine la şcoală şi bunicii au foarte mare grijă de el.", au mai scris ziariştii de la rotalianul.com. Mama copilului şi concubinul acesteia au fost trimişi în judecată, fiind acuzaţi de corupţie de minori, rele tratamente şi abuzuri sexuale aplicate unui minor. Pe data de 19 mai, Tribunalul din Terni, provincia Umbria, l-a condamnat pe bărbat la 18 ani de închisoare, iar femeia va trebuia şi ea să stea după gratii 10 ani.

coral