În cursul serii de duminică, 13 martie,  polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au fost sesizați de un bărbat din comuna Dumitra cu privire la faptul că a găsit un aparat de zbor de mici dimensiuni, fără pilot, tip aeromodel în apropierea locuinței sale.

Bărbatul susține că în curtea sa a căzut o dronă militară cu dimensiunea de aproximativ 1 metru care ar avea însemne rusești, se arată într-un articol stiripesurse.ro. 

Polițiștii ajunși la fața locului au identificat în curtea apelantului o aeronavă de mici dimensiuni (dronă). Se efectuează verificări în vederea stabilirii provenienței acesteia. Din primele informații, aceasta nu este o dronă destinată fotografiilor.

„Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au fost sesizați de un bărbat din comuna Dumitra cu privire la faptul că a găsit un aparat de zbor de mici dimensiuni, fără pilot, tip aeromodel în apropierea locuinței. În cauză, polițiștii efectuează cercetari sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 423 Cod Penal (zborul neautorizat), urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă”, a transmis IPJ Bistrița Năsăud, citată de bistriteanul.ro.

 

coral