Este vorba despre DJ 107M care a fost asfaltat de trei ori într-un an. Consiliul Județean Cluj dă vina pe constructorul care a câștigat proiectul de modernizare, în 2016. CJ Cluj a decis să rezilieze contractul cu această firmă și să organizeze o nouă licitație. Pentru lucrările de proastă calitate nu pare să răspundă nimeni, dar ele au fost plătite.

În prezent, problemele de pe DJ 107M se întâlnesc pe o distanță de 12 kilometri, unde în ultimele zile au fost demarate lucrări de întreținere pentru ca șoseaua spre zona turistică să fie practicabilă, potrivit TVR.

Pentru a vedea cum a fost posibil ca într-un an de zile acest drum să fie asfaltat de trei ori, am cerut o explicație administratorul drumului, Consiliul Județean Cluj.

Se pare că vina ar fi a constructorului care a câștigat în anul 2016 un proiect de modernizare a DJ 107M, dar care însă a executat lucrări la o calitate foarte slabă. Dovada fiind faptul că după două săptămâni drumul a început să se strice. După acestă nereușită, consiliul a reziliat contractul cu această firmă. Acest lucru se întâmpla vara trecută, după care au fost demarate lucrări de întreținere, care au cedat din nou, iar acum drumul este din nou asfaltat.

Va fi făcută o nouă licitație pentru lucrări de modernizare, nu doar de întreținere.

Cu modernizarea acestui drum județean, Consiliul Județean Cluj, condus de Alin Tișe, s-a lăudat în nenumărate comunicate de presă. Uneori, se pare, realitatea din teren nu este la fel de frumoasă ca cea din comunicatele de presă.

coral