Drumul național 1C urmează să se lărgească la patru benzi de circulație auto, de la ieșirea din Apahida și până la Bonțida.

„De la sensul giratoriu de la ieșirea din Apahida și până la Bonțida, drumul va fi lărgit cu câte o bandă pe sens. Este un proiect la Direcției de drumuri pe care noi l-am sprijinit. Au avut nevoie de aprobări de la CFR și ne-am implicat și acolo”, a transmis primarul Emil Boc, citat de Media9.

Potrivit primarului, drumul lărgit ar avea o lungine de nouă kilometri și va traversa comuna Jucu. Acum, în zonă sunt două benzi, dar cu un acostament generos.

Pasaj rutier pe drumul spre Gherla (DN 1C) la Jucu

Consiliul Județean Cluj și Primăria Jucu se asociază pentru a realiza un pasaj rutier, care să preia traficul de pe DN 1C spre Jucu.

Este vorba despre un proiect de Consiliu Județean prin care se va realiza un pasaj de legătură între DN1C și DJ 109D, în zona Parcului Industrial Tetarom III.

”Am decis să preluăm inițiativa și să contribuim la rezolvarea acestei probleme întrucât conștientizăm pe deplin necesitatea și importanța unei astfel de investiții în zonă. Cu siguranță, vom contribui cu tot ceea ce ține de noi pentru ca circulația să se desfășoare în condiții de maximă siguranță și cu o fluiditate corespunzătoare, iar accesul către Parcul Industrial Tetarom III și activitatea acestuia să se realizeze într-un mod optim”, a explicat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, citat de stiridecluj.ro.

Clujul va finanța din bugetul propriu studiul de fezabilitate, va elabora documentațiile tehnico-economice și de urbanism necesare și va întreprinde demersurile în vederea obținerii unor finanțări nerambursabile.

Comuna Jucu va pune la dispoziție terenurile necesare pentru realizarea obiectivului de investiții, situate pe raza sa administrativ-teritorială.

coral