Drumul expres Cluj-Bistrița a ajuns în Planul Național de Redresare și Reziliență, așa cum au promis liberalii. Este însă în anexa cu proiecte „de rezervă” cu șanse minime de finanțare și realizare.

Liberalii s-au lăudat că au reușit să includă drumul expres Cluj-Bistrița în Planul Național de Redresare și Reziliență. Alături de mult-așteptatul drum urma să fie inclusă și pepiniera din Sărata, cea mai mare din țară.

Drumul expres a ajuns în PNRR, însă doar pe o listă cu proiecte de rezervă. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a făcut publice proiectele finanțate prin PNRR.

Acest proiect nici măcar nu se numără printre primele din lista de rezervă, ci se află pe poziția 16. Liberalul Robert Sighiartău promitea că acest drum va fi realizat până în 2026. Pentru materializarea drumului ar fi nevoie de peste 560 de milioane de euro.

„Veste bună pentru toți bistrițenii! Drumul expres Bistrița-Cluj-Napoca este trecut oficial ca proiect în PNRR cu tronsonul Bistrița-Dej. Asta e realitatea și cred că e timpul să punem punct discuțiilor fără sens și fără substanță”, declara Robert Sighiartău în urmă cu nici două luni.

coral