În cursul zilei de 02.03.2020, ca urmare a anchetei interne desfășurată în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii și a controlului efectuat de DSP Cluj, reperezentanții instituțiilor fac următoarele precizări:

S-a urmărit trasabilitatea produsului alimentar incriminat (pate de pui) de la depozitul de alimente până la salon.  Nu s-au constatat neconformitați în modul de depozitare al alimentelor. Aspectul conservelor și igiena oficiului alimentar au fost corespunzătoare. De la bucatărie alimentul în cauză a fost adus în ambalaj original. În oficiul alimentar al secției unde a fost porționat și distribuit în termen de 15 min de la deschidere, fără a prezenta urme de degradare. S-a verificat termenul de valabilitate a conservei respective acesta fiind 2023.

Au fost intervievați mai mulți părinți care au consumat aceeași mâncare (pate) fără a exista reclamații.

Recipientul pe care l-a folosit pentru păstrarea cinei (fără ca aceasta să fie consumată imediat) a fost anterior depozitat într-un sertar cu mere păstrate timp de mai multe zile.

În salon există frigider pentru depozitarea alimentelor.

În momentul servirii cinei mama nu a reclamat personalului care distribuie cina deficiențe privind calitatea alimentului, și nici ulterior nu au fost anunțate cadrele medicale din secție asupra incidentului, mama optând pentru trimiterea imaginilor afirmativ unei prietene.

Mama a fost solicitată să depună o sesizare oficială, dar a declarat în scris că nu dorește să depună plângere.

coral