Consiliul Județean Cluj a trimis pe adresa redacției următorul comunicat de presă:

"Întrunit în data de 13 mai 2019, în condițiile legii, Consiliul de Administrație al Aeroportului Cluj a fost împiedicat să își desfășoare activitatea din cauza multiplelor breșe de securitate în incinta aeroportului.

Reprezentanții Sindicatului aeroportului au blocat ședința Consiliului de Administrație, membrii Consiliului fiind intimidați încă de la sosirea la sediul Regiei. Vociferările și comportamentul sindicaliștilor au degenerat până la momentul la care a fost solicitată intervenția forțelor de ordine, pentru protecția integrității fizice a membrilor Consiliului de Administratie. Aceste acțiuni inadmisibile s-au desfășurat cu aprobarea tacită a Directorului General al Aeroportului, care a refuzat propunerea membrilor Consiliului de a continua ședința în liniște, într-o altă locație.

Acum câteva zile, chiar reprezentanții Sindicatului aeroportului protestau în stradă pentru faptul că bugetul de venituri și cheltuieli al Aeroportului nu este aprobat. Sunt aceiași care astăzi au sabotat, cu bună știință, tocmai ședința în care aspecte legate de buget trebuiau să fie clarificate.

În ultimul an, în spațiul public, Sindicatul a fost folosit drept scut pentru conducerea Aeroportului, au fost lansate dezinformări grosolane cu complicitatea unei părți a presei, calomnii, intimidări directe. Însăși blocarea activității aeroportului a fost și este folosită ca formă de presiune și șantaj iar angajații Consiliului Județean Cluj au fost și sunt târâți în zeci de procese penale calomnioase.

ACUM A VENIT RÂNDUL MEMBRILOR CONSILIULUI DE ADMINISTRATIE SĂ FIE LINȘAȚI ȘI SĂ SE TEAMĂ PENTRU INTEGRITATEA LOR CORPORALĂ.

Aceasta este încă o dovadă a faptului că interesele conducerii executive a Aeroportului nu au nicio legătură cu dezvoltarea Regiei, cu zborurile sau cu investițiile viitoare. Singurul interes urmărit, cu obstinație, este acela de a rămâne la conducerea Regiei cu orice preț, inclusiv prin periclitarea siguranței aeroportuare, a pasagerilor și a funcționării economice a aeroportului.

MEMBRII CONSILIULUI DE ADMINISTRAȚIE AL AEROPORTULUI INTERNAȚIONAL „AVRAM IANCU” CLUJ SOLICITĂ PUBLIC ÎNCETAREA ACESTUI CONFLICT DE NATURĂ A AFECTA ÎNSĂȘI FUNCȚIONAREA AEROPORTULUI."

coral