Este ședință de urgență la Palatul Victoria, în ziua în care în România a fost înregistrat un record alarmant de infectări cu SARS-CoV-2.  Guvernul ia în calcul și limitarea deplasărilor pe timp de noapte, iar masca va deveni obligatorie în zonele care depășesc rata de infectare de 1,5 la mia de locuitori.

UPDATE. Surse guvernamentale spun că în cadrul ședinței de urgență de la Guvern autoritățile au discutat inclusiv varianta de limitare a circulației pe timp de noapte în Capitală, precum și de purtarea măștii în toată țara, indiferent de rata de incidență sau de scenariile în care se încadrează fiecare județ în parte, anunţă România TV.

Carantină în România. Lista localităţilor şi oraşelor care intră în noiembrie pe harta roşie. Ce activităţi sunt interzise

La ședința de la Palatul Victoria au fost prezenți ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, șeful DSU, Raed Arafat, conform România TV.

Ședința de urgență a fost convocată de către premierul Ludovic Orban, iar tema de discuție este evoluția pandemiei de COVID-19.

În prezent, potrivit informațiile oferite de vicepremierul Raluca Turcan, ședința de urgență de la Guvern este în desfășurare, iar în cadrul acesteia se discută posibile măsuri ce ar urma să fie luate la nivelul localităților, având în vedere numărul mare de infectări raportat de către Grupul de Comunicare Strategică. 

„Da, așa este, premierul s-a întors dintr-o vizită oficială în Israel și acum este la Palatul Victoria cel mai probabil, cu colegii mei, astfel încât să discute măsurile care se prefigurează, în special la nivelul localităților în care numărul de infectări la mia de locuitori este peste trei”, a precizat Raluca Turcan, în platoul B1 TV.

Potrivit șefului Cancelariei prim-ministrului – Ionel Dancă, proiectul privind obligativitatea purtării măștii în județele unde rata de infectare trece de 1,5 la mia de locuitori se află pe agenda Guvernului, în ședința de mâine seară, de la ora 19.00.

Nu mai puțin de 8.651 de cazuri noi de infectare au fost raportate astăzi în România. În București, sunt peste 1.500 de cazuri noi în doar 24 de ore.

Medicii avertizează că vom ajunge la medicina de dezastre, în care vor alege cine moare și cine trăiește, deși nu au fost epuizate măsurile care ar fi putut fi luate înainte de a se atinge acel punct critic. coral