Şeful Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Mircea Rus, este cercetat disciplinar după ce și-ar fi instalt ilegal iubita în funcția de șef al Secției de Poliție nr. 3.

Potrivit unor surse apropiate IPJ Cluj, Mircea Rus se află în acest moment sub „lupa” unei echipe de la IGPR, după ce ar fi aranjat un concurs pentru ocuparea funcției de șef al Secției 3 Poliție. Acesta și-ar fi dorit să o pună la conducere pe iubita sa, comisarul Andra Ene.

În urmă cu un an și jumătate, Mircea Rus a împuternicit-o pe Andra Ene în funcția de adjunct al șefului Secției 3 Poliție, apoi a împuternicit-o în funcția de șef al secției.

Însă, având în vedere că împuterncirile se pot face doar pentru 6 luni, anul trecut, Mircea Rus a organizat un concurs pentru ocuparea definitivă a funcției de șef al Secției 3 Poliție.

Pentru a-i spori șansele iubitei sale, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Cluj la numit în comisie pe Daniel Florea, șeful Secției 6, Poliția Rurală Florești, însă Florea nu ar fi avut dreptul să facă parte din comisia de concurs, neîndeplind criteriul punctajului cerut de regulament.

Cu toate acestea, șefa de la cadre, comisarul Paula Bob și Mircea Rus au aprobat comisia de concurs și astfel Andra Ene a câștigat concursul și a fost pusă în funcție, arată Gazeta de Cluj.

Potrivit surselor Gazeta de Cluj, după ce a fost identificată maniera prin care a fost angajată Andra Ene, IGPR a anulat concursul și a dispus cercetarea disciplinară a șeful Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Mircea Rus, a comisarului Paula Bob și a altor ofițeri de la serviciu cadre.

Contactat pentru un punct de vedere, Mireca Rus ne-a rugat să formulăm o cerere pentru mai multe informații.

coral