Elevii care învață la școlile din Cluj-Napoca și Florești vor mai merge doar miercuri la școală. Începând de joi toate unitățile de învățămâmânt vor trece la scenariul 3 după ce rata de incidență a depășit 3 la mia de locuitori. 

CITEȘTE ȘI:

OFICIAL! RESTRICȚII în Cluj-Napoca și Florești! Masca obligatorie pe stradă

Cluj-Napoca a depășit rata de 3 infectări COVID-19 la o mie de locuitori, iar unul dintre rezultatele acestui lucru este faptul că toate școlile din municipiu se vor închide.

Mâine va fi ultima zi de școală cu prezență în bancă pentru elevii clujeni. Toate unitățile de învățământ trebuie închise ca măsură obligatorie care trebuie luată în cazul în care rata de incidență cumulată în interval de 14 zile a depășit 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

În Cluj-Napoca s-a depășit această rată ieri, 19 octombrie, ajungând la 3,02 infectări la mie.

Situația este aceeași și în cazul comunei Florești și în Tritenii de Jos, unde a fost depășită rata de infectare cu COVID-19.

Astfel, 154 de unități de învățământ din municipiul Cluj-Napoca trec la scenariul roșu, iar elevii vor face cursuri exclusiv online. În comuna Florești, 5 școli vor trece la scenariul roșu, iar în comuna Tritenii de Jos 4 unități de învățământ vor face cursuri exclusiv online.

coral