Peste 350 de tablete vor ajunge la elevii din Florești care nu aveau până acum posibilitatea de a accesa cursurile online.

În cursul dimineții, directorii școlilor din localitate au preluat 359 de tablete de la Primăria Florești pentru a le distribui elevilor din comună. Dispozitivele vor ajunge la elevi până în 23 decembrie. abletele îndeplinesc criteriile de performanță necesare învățământului online și vor avea conexiune permanentă la internet.

“Educația este un pilon important în dezvoltarea oricărei societăți. Dincolo de greutățile cu care ne confruntăm din cauza pandemiei, realitatea este că o societate modernă are nevoie să integreze noi tehnologii în procesul educațional.

Deși în orice societate există inegalități, acestea nu își au locul când vorbim despre accesul la învățământ și educație. Suntem extrem de conștienți de acest fapt, iar prin această achiziție evităm ceea ce se numește -digital divide, adică divizarea copiilor în posesori și neposesori de conexiune și abilități digitale”, a transmis Bogdan Pivariu, primarul din Florești.

Tabletele fac parte din primul lot pe care Primăria intenționează să îl ofere elevilor. Instituția va achizițona astfel de dispozitive pe fonduri europene pentru toți elevii din localitate.

coral