Pentru că autoritățile locale din comuna Bobâlna nu s-au înțeles în privința transportului pentru elevi, copii sunt nevoiți să meargă 10 km pe jos până la școală.

Este vorba despre 50 de copii din comuna Bobâlna care vor trebui să parcurgă pe jos distanța până la școală deoarece autoritățile locale au suspendat, de câteva zile, transportul gratuit pentru aceștia. 

Părinții elevilor spun că responsabilii locali dau vina unii pe alții, în timp ce copiii au de suferit. Potrivit acestora, primarul, viceprimarul și consilierii se acuză reciproc pentru această situație. Astfel că viceprimarul și consilierii nu ar fi de acord cu grauitatea transportului elevilor, iar primarul spune că a trimis o cerere la procuratură dar nu poate să facă mai mult fără aprobarea consiliului local, arată Gazeta de Cluj.

Totodată, părinții trebuie să caute acum alte mijloace de transport, mai ales că distanța până la școală este foarte mare. O variantă ar fi cu un microbuz care vine de la Dej însă capacitatea acestuia este prea mică iar prețul unui abonament lunar este mare, de 165 de lei. 

În aceste condiții, 15 părinți din satul Răzbuneni, comuna Bobâlna, ameninţă că nu îşi mai trimit copiii la şcoală până când primarul nu rezolvă situaţia trasportului gratuit.

coral