Primarul Emil Boc a vorbit despre cum a afectat pandemia de coronavirus economia Clujului.

„Orașul a pierdut destul de mult de pe urma acestei pandemii, pe de o parte industria de hoteluri și restaurante este serios afectată, dar și alte multe industrii sunt în “terapie intensivă”. Am pierdut, ca centru universitar, 60.000 de studenți, înainte erau cam 80.000, iar 10-15.000 mai sunt în oraș.

De asemenea, industria de evenimente a pierdut foarte mult. Ne uităm cu atenție la rezultatele concertului de la Barcelona și suntem pregătiți să organizăm un test concert la Cluj, dacă ni se va permite de către autoritățile naționale.

Avem nevoie de acest efort, de lunile aprilie și mai, de a sta împreună pentru a depăși obstacolele pe care le avem. Toți suntem în aceeași barcă”, a declarat primarul, citat de Ziua de Cluj.

„Vestea bună la Cluj este că acum că avem o incidență de 7,07, față de 8,01, cum era în urmă cu o săptămână, iar dacă lucrurile merg în aceeași direcție sunt toate șansele să revenim sub 7, iar acele restricții să fie doar pe weekend. Suntem puțin dezavantajați, pentru că la noi se testează foarte mult, dar prin asta ieșim și mai repede din pandemie.

Situația este aproape de pragul critic. Trebuie să recunoaștem că nu trăim într-o vreme foarte bună, ci într-o vreme extrem de dificilă. Sistemul medical este sub o presiune uriașă. Eu îi consider niște eroi pe cei care sunt în sistemul sanitar și pentru ce fac în fiecare zi”, a mai spus acesta.

coral