Primarul Emil Boc a anunțat, vineri, că va semna, la începutul săptămânii viitoare, contractul pentru demararea lucrărilor la Podul Porțelanului.

Realizarea obiectivului a fost întârziată ani de zile față de promisiuni, iar când s-au apucat de proiect, autoritățile locale s-au blocat într-un zăcământ de sare despre care nu se știa nimic întrucât studiile asupra terenului au fost făcute ”din pix”.

Firma care trebuia să realizeze podul, Diferit, a reziliat contractul din această cauză. Zăcământul de sare a fost descoperit în timpul săpăturilor.

O nouă licitație a fost recent încheiată, după modificarea soluției tehnice, iar firma câștigătoare trebuie să finalizeze lucrările în termen de 7 luni, la o valoare de peste 11 milioane de lei – dublu față de suma inițială.

Asocierea condusă de Freyrom SA, filiala din România a Grupului francez FREYSSINET, este câștigătorul licitației.

Primăria Cluj-Napoca a finalizat recent un raport asupra pagubelor suferite și se va îndrepta în instanță împotriva proiectantului.

Lucrările de proiectare inițială pentru podul Porțelanului au fost contractate prin licitație de la societatea VCE Vienna Consulting Engineering, cu peste 64.000 de lei.

coral