Întrebat despre aglomerația și haosul de pe centura Donath – Florești, primarul Clujului, Emil Boc, arată cu degetul spre administrația din localitatea vecină orașului.

"A fost o eroare din partea Floreștiului că a deschis această centură, care a afectat grav calitatea vieții celor din Grigorescu. Soluția este centura metropolitană, avem 22 din 31 de avize necesare pentru demararea proiectului. Acolo nu era centură, era un drum de pământ transformat în centură ad-hoc", a declarat edilul Clujului. 

Varianta Grigorescu – Floreşti a fost reabilitată în 2018, moment în care au fost anunțate noi reguli de circulaţie, şi anume instituirea de sensuri unice.  "Pe breteaua de Nord (cea dinspre deal, cea de sus) se va circula dinspre Grigorescu spre Floreşti, pe breteaua de Sud (cea dinspre Someş, cea de jos) se va circula dinspre Floreşti spre Grigorescu", explica edilul Floreştiului, Horia Şulea. 

Amintim și faptul că Primaria Florești a reziliat contractul cu SC Diferit SRL pentru execuția Centurii de Sud care, conform contrcatului semnat în vara anului 2016, ar fi trebuit sa fie terminată în 2017. Disputa a ajuns în instanță. 

Centura metropolitană va începe din Gilău, de la nodul Autostrăzii Transilvania (A3), traversând zona de nord a comunelor Floreşti şi Gilău şi municipiul Cluj-Napoca, până la Apahida, unde va face joncţiunea cu Centura Vâlcele-Apahida. Lungimea totală a noii centuri este de 38 km. Investiţia în acest proiect va depăşi 250 de milioane de euro, din care 150 de milioane bani europeni. Ar urma să fie gata în 2024. 

coral