Centura de Nord a Floreștiului a intrat, din nou, în atenția primarului Emil Boc despre care zice că e o „crimă pentru Grigorescu” și spune că Primăria Florești nu ar mai trebui să acorde autorizații de construire dacă lipsește infrastructura.

„Centura Florești-Donath e o crimă pentru Grigorescu și trebuie să înceteze la un moment dat. Acela niciodată nu a fost drum de centură. Cum s-a făcut, e o altă temă, nu vreau să mai intru în detalii. Dar acea soluție e o crimă pentru oamenii din Grigorescu care trebuie să suporte în mod absolut nejustificat un disconfort major.

Soluția e să construiești atât cât îți permite infrastructura. La Cluj nu se aprobă proiecte fără să ai capacitățile de apă asigurate, să ai asigurată capacitatea arterelor, dimensiunea conductelor, să facă față, să ajungă și la canalizare și la apă. Vrei să faci un cartier, dar cum stai cu utilitățile, cum stai cu conductele de apă? Ai asigurată canalizarea?

Nu prima dată dăm foc la casă, apoi căutăm pompierii să ne stingă focul. Așa e și cu Floreștiul, când se construiește într-o manieră în care nu te interesează dacă are capacitate artera să preia și atunci îi omori pe cei din Grigorescu, nu se poate face așa ceva”, a declarat Emil Boc, joi, la o emisiune radio, potrivit monitorulcj.ro

Edilul Clujului spune că nu există posibilitatea de a face un drum prin Hoia pentru cei care stau pe strada Pădurii din Florești.

„Ce soluție poți să vezi? Decât centura metropolitană. Hoia e rezervație naturală, se leagă activiștii de fiecare copac și voi vreți să faceți drum prin Hoia. Acolo e o zonă care nu permite să mergi cu mașinile sau cu TIR-urile”, a mai spus Boc.

coral