Emil Boc dorește să realizeze concertul-test la Cluj, după modelul celor din Barcelona, doar că vrea să adauge câteva măsuri pe lângă testul antigen. Primarul municipiului Cluj-Napoca a spus că oamenii care fac un test PCR cu 72 de ore înainte și cei care s-au vaccinat cu amblele doze, pot participa la concert.

De asemenea, edilul speră ca grupul de lucru de la Ministerul Cluturii să ofere această șansă Clujului, sublinând faptul că acest concert ar putea oferi răspunsurile clare cu privire la organizarea evenimentelor în pandemie.

„Știu că mulți vor spune că eu vorbesc de restricții, dar vreau concert. Eu am trei elemente în analiză: discursul premierului care a spus că este deschis împreună cu un grup de la Ministerul Culturii să caute soluții pentru redeschiderea treptată a evenimentelor culturale. Clujul este un oraș al culturii. Evenimentele de acest gen fac parte din AND-ul Clujului. Avem exemplul de la Barcelona unde au avut curajul să organizeze un concert cu 5.000 de oameni cu respectarea măsurilor și testarea antigen, iar 30 de zile vor urmări ce riscuri au fost.

 

Prin urmare, am oferit Guvernului posibilitatea de a testa la Cluj, pentru că avem infrastructura aferentă- stadionul- și un ecosistem care este capabil să realizeze această testare. Vreau să testăm un concert-pilot și la Cluj pentru ca să oferim un start pentru evenimente. Să vedem dacă le putem organiza și în pandemie. Eu aș adăuga câteva chestii la acest experiment, pe lângă măsurile luate în Barcelona: un test PCR cu 72 de ore înainte de eveniment și plus cei care s-au vaccinat cu ambele doze. Aș include mai multe categorii care să aibă acest beneficiu. Să dăm speranță oamenilor că există până la urmă viață și după pandemiei”, a spus Emil Boc la o emisiune la EuropaFm.

coral