Primarul Emil Boc a vorbit despre tragedia care s-a petrecut în această dimineață la spitalul „Matei Balș” din Capitală, unde patru pacienți au murit carbonizați. Edilul spune că dacă fiecare om și-ar face treaba așa cum trebuie, aceste tragedii ar putea fi evitate.

De asemnea, el asigură faptul că la spitalele din Cluj se fac controale de specialitate în fiecare lună.

„Nu este o dimineață chiar foarte bună, având în vedere tragedia de la Matei Balș, în care din nefericire au decedat patru persoane. Mă îngrijoreaz pentru că sunt spitale de referință în România și dacă acolo se întâmplă astfel de tragedii, stau și mă gândesc ce se poate întâmpla în alte spitale din țară, unde nu sunt atât de bine cotate spitalele. Sperăm că nu se va mai întâmpla niciodată o asemnea tragedie.

Evaluarile spitalelor se fac în permanență, la Cluj de exemplu în fiecare lună se face un control de specialitate pentru verificarea aparaturilor care pot genera asemenea tragedii. Până acum lucrurile sunt sub control, dar niciodată nu poți prevedea chiar totul. Așteptăm să vedem concluziile anchetei, pentru a vedea de la ce a pornit. Fiecare trebuie să fie cu ochii în patru în orice loc în care lucrează. Trebuie să fim receptivi și responsabili. Dacă toată lumea își face treaba, cu siguranță se diminuează șansa de a se întâmpla o astfel de tragedie”, a declarat Emil Boc la un post de radio local.

coral