Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, dorește redeschiderea școlilor dacă rata de infectare scade sub 3 la mia de locuitori. Cu toate acestea, este nevoie ca această decizie să se ia la nivel național.

„Sunt pentru deschiderea școlilor. Susțin, nu poți face la nesfârșit educație online sau numai online. Educația online va rămâne în viața noastră. Gândiți-vă la școala medicală: dumneavoastră vreți să mergeți să vă operați la un medic care a învățat toate operațiile online, pe simulator. Să fim serioși, merge un semestru, hai un an… sau la stomatologie, cei care ne pun plombele. Nu putem să avem la nesfârșit învățământ online! repet, el trebuie, în mod obligatoriu, să revină la o variantă cât mai apropiată de normal. Însă, pentru asta, în primul rând trebuie să scadă rata de infectare”, a declarat Emil Boc. 

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat joi, 14 ianuarie, la Palatul Cotroceni mai mulți membri ai guvernului pentru o discuție pe tema redeschiderii școlilor. 

Printre aceştea se numără, premierul Florin Cîțu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și șeful DSU, Raed Arafat. 

Surse politcie susțin că președintele consideră că în acest moment există suficiente date astfel încât să poată fi luată o decizie în privința deschiderii școlilor. Există de asemenea, o presiune constantă din partea părinților și elevilor ca o dată cu apropierea examenelor naționale să se revine la învățământul clasic.

coral