Primarul Emil Boc a vorbit la Digi24 despre strategia pe care o are pentru dezvoltarea Clujului. Primarul spune că printre cele mai importante lucruri care au dus la o dezvoltare economică rapidă a municipiului Cluj-Napoca se numără solidaritatea și slujbele viitorului;

„Pe lângă acestea, am susținut masiv și competent toate seriviciile pe orizontală, de la cele medicale, la cele bancare, dar și industriile creative, inclusiv marile festivaluri și am creat un ecosistem al colaborării și nu al confruntării – ceea ce noi numim eco sistem, nu ego sistem. Adică acea capacitate ca toți să treacă la aceeași trăsătură și toți să înțeleagă că, până la urmă, indiferent că suntem români, maghiari, mai bogați sau mai săraci, fiind solidari, putem duce comunitatea noastră la nivelul următor.

Eu spun că este meritul clujenilor, în primul rând. Ce facem să menținem aceste linii bune, ne uităm la slujbele viitorului care vin în continuare din inovare și aici intră IT, inteligență artificială, serviciile de calitate pentru cetățeni, industriile creative, etc”, a declarat primarul.

Întrebat daca nu riscă să își scadă popularitatea prin anumite proiecte pe care le aprobă, ce au viziune pe viitor, edilul a declarat că un primar nu trebuie să fie popular. Dacă un primar se gândește mai mult la popularitatea sa și la viitoarele alegeri, atunci a compromis șansa unei întregi comunități:

„Un primar nu trebuie să fie popular. Dacă vrei să fii popular ai compromis șansa unei comunități. E o vorbă din istorie spusă că un politician se gândește la următoarele alegeri, un om cu viziune se gândește la următoarele generații. Primarii au obligația să ia și măsuri care nu sunt populare, dar să culeagă rezultatele pe termen mediu și lung, pentru că altfel nemulțumești pe toată lumea dacă nu iei decizii corecte.

De multe ori sunt decizii care vizează trecerea spre economia digitală, dimensiunea verde a orașului, adică prioritatea transportului în comun, nu a mașinii, și evident că mă înjură toată lumea până am luat în Centrul Clujului o arteră de circulație și am transformat-o într-o arie pietonală, dar acum se bucură toată lumea să vadă că acum avem un centru comparabil cu un oraș din UE și putem sta și noi să ne bucurăm de calitatea vieții. Pe acestea trebuie să ți le asumi, să știi că sunt corecte deciziile și să le aplici zi de zi”, a punctat edilul.

coral