Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, se declară nemulţumit de calitatea serviciilor din oraş, el dând ca exemplu salubritatea menajeră sau stradală, dar şi calitatea relaţiei cu cetăţeanul. Edilul Clujului spune că termenii săi de referinţă sunt oraşele din Uniunea Europeană.

Ne batem pentru calitatea serviciilor în fiecare zi să fie mai bune. Încă nu sunt mulţumit de calitatea serviciilor pe care le prestăm pentru clujeni. De la salubritatea menajeră şi stradală, până la calitatea relaţiei cu cetăţeanul, până la ceea ce înseamnă serviciile conexe pe care le prestăm cu cetăţenii. Încă mai e mult de îmbunătăţit. Degeaba vine cineva şi spune că e mai curat la Cluj decât în altă parte. Pe mine asta nu mă mulţumeşte, că e mai curat decât în altă parte. Trebuie să fie curat, impecabil nu pentru că e mai bine un pic decât în altă parte, termenii mei de referinţă sunt cei din Uniunea Europeană, nu termenii de referinţă din România.

Spuneam că nu sunt mulţumit pe partea de salubritate, nici de cea menajeră, nici de cea stradală. Câtă vreme eu mai găsesc un fir de praf la bordură, găsesc chiar noroi, nisip, asta mă enervează, mie să nu îmi spuneţi că este curat oraşul. Cât timp mai găsesc seara ghene neridicate sau coşuri de gunoi pline, mie să nu îmi spuneţi că salubritatea menajeră funcţionează. Primul element pe care îl vizez când mă duc în alt oraş să-mi fac o primă impresie despre administraţie te uiţi la bordură, la curăţenia de la bordură. Asta e un prim indicator pe care îl vezi dacă acolo există o preocupare sau nu pentru ceea ce înseamnă curăţenia în oraş”, a declarat Boc, vineri, la o emisiune la radio.

Edilul spune că în câteva săptămâni, fiecare clujean va putea urmări maşinile de gunoi şi va avea orarul exact de ridicare a deşeurilor.

Am dispus, pe salubrizarea menajeră, graficul pe site-ul Primăriei a tuturor maşinilor de gunoi din oraş prin urmărire prin GPS. Fiecare cetăţean să poată urmări maşina de gunoi aferentă punctului gospodăresc unde locuieşte să vadă la ce oră a ridicat gunoiul. Să vedem că la ora 7-8 nu e pe arterele principale de circulaţie să mai pună o povară suplimentară pe trafic. Firma Rosal deja ne-a comunicat parola şi datele de GPS. Firm Brantner urmează să trimită până luni, iar până în 15 martie să fie pe site-ul Primăriei afişate aceste modalităţi de circulaţie a maşinilor. După care, vom pune până la 1 aprilie orarul exact de ridicare a gunoaielor la fiecare punct gospodăresc. Am primit o primă formă, nu sunt mulţumit de conţinutul programului primit, am cerut să fie reevaluat”, a conchis primarul Clujului.

Sursa: monitorulcj.ro

coral